Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Romanlar da ağlar

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Roman düğününde ortaya renkli görüntüler çıktı. Bir an olsun yerinde durmayan ve doya doya oynayan Romanların düğününde neşeli anlarının yanı sıra duygusal anlar da yaşandı.Kocaeli’nin Gebze...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yapılan Roman düğününde ortaya renkli görüntüler çıktı. Bir an olsun yerinde durmayan ve doya doya oynayan Romanların düğününde neşeli anlarının yanı sıra duygusal anlar da yaşandı.
Kocaeli’nin Gebze ilçesi Mevlana Mahallesi’nde yapılan Roman düğünü renkli görüntülere sahne oldu. Şen şakrak, güler yüzlü, eğlenceli olmalarıyla bilinen Roman vatandaşlarının düğününde duygusal anlar yaşandı. Feslihan Şencan ile Yaşar Şencan çiftinin mahalle arasında düzenlenen düğünü müzik ve eğlence ile başladı. Davetliler gün boyunca Roman müzisyenlerin şarkılarıyla eğlendi. Bir an olsun yerinde durmayan ve doya doya oynayan Roman vatandaşlar, neşeli anların yanı sıra duygusal anlar da yaşadı.
“İnsan sevdiyse ağlar”
Kardeşi Feslihan Şencan’ın evden ayrılmasına üzülen ve duygulanan İlhan Şencan, “Üzülüyorum. Sonuçta işten geldikten sonra her şeyi ona söylüyordum. Benim bir eşim de oydu. Gömleğimi ütüleyip, pantolonumu ütüleyip eşimi aratmıyordu bana. Ama şimdi evden ayrılıyor. Allah mutluluklar nasip etsin. Artık dirisi onların ölüsü bizim. Bu evden gelinliği ile çıktıysa kefeniyle gelecek. Romanlar ağlar mı? İnsan sevdiyse ağlar. Duygusallaşıyor ağlıyor. Çünkü o da bir yuva kuruyor. Onun da ailesi olacak, onunda çocuğu olacak, o yüzden ağlıyor” dedi.
“Torun evlendirmek kadar güzel bir şey yok”
Roman düğünlerinin nasıl yapıldığını anlatan damadın dedesi Yaşar Şencan, “En mutlu anımdayım. Başka bir şey var mı bu dünyada. Torun evlendirmek kadar güzel bir şey yok. Roman düğünlerinde 17-18 yaş arasında normal kız istenir. Sonra görücü göndeririz isterler. Birbirlerini istedikten sonra söz yapılır. Nişan yapılır, nişandan sonra düğün yapılır" şeklinde konuştu.
Baba evinden ayrılan Feslihan Şencan ile abisi İlhan Şencan düğünün sonlarında dans ederken duygu dolu anlar yaşadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.