Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Referandum rüzgarı otobüs terminallerini de etkisi altına alacak

16 Nisan’da yapılacak referandum için geri sayım başladı. Gerçekleşecek referandum rüzgarı şimdiden tüm yurtta ses getirirken, otobüs terminalleri de ‘Evet-Hayır’ oylaması yoğunluğundan nasibini alacak.Anayasa değişikliği referandumu...

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2017 10:28
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2017 10:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Referandum rüzgarı otobüs terminallerini de etkisi altına alacak

16 Nisan’da yapılacak referandum için geri sayım başladı. Gerçekleşecek referandum rüzgarı şimdiden tüm yurtta ses getirirken, otobüs terminalleri de ‘Evet-Hayır’ oylaması yoğunluğundan nasibini alacak.

Anayasa değişikliği referandumu öncesinde seçmen listeleri Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından askıya çıkarıldı. 16 Nisan’da yapılacağı açıklanan referandum ilk günden itibaren tüm yurtta ilk gündem maddesi haline geldi. Yaşanan durum karşısında her genel-yerel seçim, yarıyıl ve yaz tatillerinde aşırı yoğunluk yaşayan Şehirlerarası Otobüs Terminalleri, bu kez de ‘Evet-Hayır’ oylamasında yoğunluk yaşayacak. Terminal çalışanları, henüz hareketlenmenin olmadığını kaydetse de, otobüs firmaları önümüzdeki günlerde yaşanabilecek yoğunluk için şimdiden tedbirlerini almış durumda.

“Hazırlığımız şu aşamada tamdır”

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminalindeki otobüs firmaların yetkilileri, önümüzdeki günlerde yoğunluk beklediklerini anlattılar, Normal rutin satışların devam ettiğini anlatan yetkiler, "Ama son haftalarda muhtemelen bir yoğunluk olacak. Ama o tarihlere doğru yoğunluk olur 10-15 gün sonra. Yani yolcu gelmeye başlar. Çünkü burası üniversite şehri, dışarıdan gelen 100 bin civarında bir öğrencimiz var. Bu öğrencilerin en az 50-60 bini geri gider. Çünkü öğrenciler referanduma büyük ihtimal katılacaklar, öyle tahmin ediyorum. O yüzden seçimlerde yoğunluk olur. Zaten şuanda fazla bir yolcu kapasitemiz yok. O dönemde tüm firmalar kendi tedbirini alır, ilave yapılır. Ona göre satışlarımız muhtemelen yükselebilir. Bizim ek seferlerimiz mutlaka olacaktır. Gelen talebe göre de mutlaka cevap vereceğiz. Bizim acil durum planlarımız mutlaka ön plana çıkacaktır. Hazırlığımız şu aşamada tamdır” şeklinde konuştular.

“Şuan sezon ölü”

40 yıldır otobüs terminalinde çalışan Hakkı Seven ise, yoğunluğu okulların tatil olmasına bağlayarak, “Okullar tatil olursa, yoğunluk olur, ama okullar tatil olmadığı müddetçe yoğunluk olmaz. Şuan sezon ölü. İnşallah bu referandumda okullar tatil olur, bizim işler de iyi olur” ifadelerini kullandı.

Ayrıca Eskişehir Şehirlerarası Otobüs Terminalinde esnaf olan Erol Şahiner ise, “Yoğunluk olması bekleniyor. Seçimlerden bir hafta evvel başlar. Öğrenciler gidiyor, dönüyor” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.