Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Pazarın en büyüğü açık artırmayla satıldı

Manisa Canlı Hayvan Borsası’nın en büyük hayvanı bin 100 kiloluk simental cinsi dana, talibi çok olunca satıcısı tarafından açık arttırmayla 15 bin liraya satıldı.Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda...

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2016 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2016 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Canlı Hayvan Borsası’nın en büyük hayvanı bin 100 kiloluk simental cinsi dana, talibi çok olunca satıcısı tarafından açık arttırmayla 15 bin liraya satıldı.
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Manisa Canlı Hayvan Borsası’nda da satışlar hız kazanmaya başladı. Pazarda bu yıl 35 bin küçük baş, 15 bin 500 de büyük baş hayvan bulunuyor. Pazara Türkiye’nin çeşitli illerinden hayvanlarını getiren satıcılar ise satışlardan memnun. Kurban pazarında küçükbaş hayvan satan Erdal Tanrıkulu, “Bu sene işler normal şu an. Daha net bir şey de belli değil. Alım gücü ne derecede var belli değil. Fiyatlar da normal. Ne çok yüksek ne çok düşük. Az da olsa satışlar oluyor. Satışlardan memnunuz” dedi. Tanrıkulu ayrıca küçükbaş hayvanlarda ortalama fiyatların 800 lira ile bin 500 lira arası seyrettiğini söyledi. Muş’un Bulanık ilçesinden gelen büyükbaş hayvan satıcısı Mehmet Arslan ise 40 hayvandan 30 tanesini sattığını belirterek, “Muş’un Bulanık ilçesinden geliyorum. 40 tane hayvan getirdim. Hayvanın 30 tanesini sattım. 10 tane hayvanım kaldı. Piyasa da iyi Allah’a şükür. Bu sene memnunuz. Fiyatlar da büyükbaş hayvanların 6 bin liradan başlıyor 12 ile 15 bin liraya kadar gidiyor. Düveler de 5 bin liradan başlıyor 7 bin lira ile 8 bin liraya kadar gidiyor” diye konuştu.
Pazarın en büyüğü açık artırmayla satıldı
Manisa Canlı Hayvan Borsası’nın en büyük hayvanı ise bin 100 kiloluk simental cinsi dana oldu. Bin 100 kiloluk dananın talibi çok olunca sahibi Osman Dağdelen tarafından arttırmaya çıkarıldı. 12 bin liradan başlayan satış 15 bin liraya kadar yükseldi. Daha için başka arttırma yapılmayınca Nuri Pekcan isimli bir alıcıya tarafından 15 bin liraya satıldı. Pazarı ziyaret eden bazı vatandaşlar ise bin 100 kiloluk danayla selfie çekmeyi de ihmal etmedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.