Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Otomobilin çarptığı 20 günlük sıpaya operasyon

Kocaeli’nde otomobilin çarptığı 20 günlük sıpa, mahallenin maskotu olunca fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbirleri ile yarışıyor.Kocaeli’nde yeni doğan bir sıpaya otomobil çarptı. Otomobil sahibi çarptığı sıpayı hemen İzmit...

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nde otomobilin çarptığı 20 günlük sıpa, mahallenin maskotu olunca fotoğraf çektirmek isteyenler adeta birbirleri ile yarışıyor.
Kocaeli’nde yeni doğan bir sıpaya otomobil çarptı. Otomobil sahibi çarptığı sıpayı hemen İzmit ilçesinde bulunan Ejder Veteriner Kliniği’ne getirdi. Veteriner Hekimi Ejder Dalkıç tarafından ilk müdahalesi gerçekleştirilen sıpa, tedaviye alındı.
“Topuk ekleminde yarası vardı”
Operasyon ve yaşanan süreç ile ilgili açıklama yapan Veteriner Hekimi Ejder Dalkıç, “Hastamız 20 günlük sıpa. Yaklaşık 20 gündür bizde tedavi görüyor. Trafik kazası neticesi, topuk ekleminde bir yarası vardı. Aynı zamanda büyüme plağında ayrılma vardı. Biz buna ilk müdahalesi yaptıktan sonra, iki günde bir pansuman yaparak, yaklaşık olarak 15 santimetrelik bir açık arayı, şu ana kadar iki santime indirebildik. Yaklaşık bir 10 günlük süre zarfında komple kapanmasını öngörüyoruz. Tamamen iyileşmesi iki aylık bir rehabilitasyon sürecinden sonra başlayacak” dedi.
Tamamen iyileşirse tarihe geçecek
Sıpanın küçük olmasının kendileri için bir avantaj olduğunu ifade eden Dalkıç, “İlk defa böyle bir operasyonu deniyoruz. Esnaf arkadaşların çok büyük desteği var. Maskotumuz haline geldi. Bütün esnaf bize her gün süt yardımı yapıyor. Günde çok kişi selfie çekiyor. Çok sevimli olduğu için tüm tedavi masraflarını kendimiz üstlendik. Aynı zamanda kliniğimize ulaştıran arkadaşa da çok teşekkür ediyoruz. Ameliyatında ilk defa titanyum U çivi kullandık. İsmini Shrek koyduk. Umarım onun gibi olur” diye konuştu.
Biberon ile süt içiyor
Mahallenin maskotu olan minik sıpa, günde yaklaşık 5-6 litre süt içiyor. Veteriner Kliniği çalışanları tarafından biberon ile beslenen sıpa, orta refüjde bulunan yeşil alanda gününü geçiriyor. Yoldan geçenler ise minik sıpa ile fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarışıyor. Otomobilleri ile ilerleyen sürücüler, sıpayı fark edince durarak cep telefonlarına sarılıyor. Sıpanın sosyal paylaşım sitesindeki fotoğraflarını görenler ise kliniğe gelerek, ‘Shrek’i hediye yağmuruna tutuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.