Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Otizmli çocuklar evde oturmak istemiyor

Türkiye’de 1 milyon 200 bin otizm hastası olduğu, 352 bin otizmli çocuktan ise ancak 29 bininin eğitim görebildiği öğrenildi.Aileler, çocuklarına iyi bir eğitim verildikten sonra iş imkanı sağlanmasını istiyor. Evde oturan otizmlilerin...

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de 1 milyon 200 bin otizm hastası olduğu, 352 bin otizmli çocuktan ise ancak 29 bininin eğitim görebildiği öğrenildi.
Aileler, çocuklarına iyi bir eğitim verildikten sonra iş imkanı sağlanmasını istiyor. Evde oturan otizmlilerin davranışlarının değiştiğini ve kilo problemiyle karşılaştığını söyleyen aileler, bu duruma çare bulunmasını istiyor. Otizmli vatandaşların sıkıntılarını dile getiren Anadolu Otizm Federasyonu Başkanı Şenay Şahin, "Sıkıntımız çok büyük. Otizmli çocukların eğitim alabileni çok az. Eğitim çağında 352 bin otizmli çocuğumuz var, bunlardan 29 bini ancak eğitim alabiliyor. Kaynaştırma problemleri yaşıyoruz, Ailelerimizin daha çok dışarıya çıkması, çocuklarının eğitim alması gerekiyor" dedi.
Otizm eylem planının bir an önce devreye girmesini talep eden Şenay Şahin, "Özel eğitimin çok pahalı olması en büyük problemimiz. Özel eğitim almadan otizmlilerin hayata katılmaları mümkün değil. Çocuklarımızın özel eğitimi, ailelere maddi yük getirmeden devlet tarafından karşılanmalı. Kurumlarımızın bu işin farkına varması ve dikkate alması gerekiyor. Otizmli gençlerden eğitim görenler de iş bulamıyor. Eğitim ve istihdam meselesine acilen çare bulunmalı" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.