Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Osmanlı’nın Geleneğini Okullarında Yaşatıyorlar

Zonguldak’ta Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri “Askıda Ekmek” projesiyle örnek oldu.Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri “Askıda Ekmek” projesi başlattı. Proje çerçevesinde okul harçlığı olmayan, ihtiyacı...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Osmanlı’nın Geleneğini Okullarında Yaşatıyorlar
Zonguldak’ta Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri “Askıda Ekmek” projesiyle örnek oldu.
Kız İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencileri “Askıda Ekmek” projesi başlattı. Proje çerçevesinde okul harçlığı olmayan, ihtiyacı olan arkadaşlarını düşünen öğrenciler, harçlıklarıyla aldıkları yiyecek kartlarını “Askıda Ekmek” kutularına bırakıyor.
Onur Kurulu Başkanı 12. sınıf öğrencisi Aleyna Demirci, Osmanlı İmparatorluğu’ndan gelen gelenek doğrultusunda projenin hayata geçtiğini ifade etti. Proje sayesinde öğrencilerin küçük yaştan itibaren paylaşma duygusunun arttığını ifade eden Demirci, projenin diğer okullara da örnek olabileceğini ifade etti.
Uygulamanın gelişim çağındaki öğrencilerin psikolojilerine olumlu katkısı olduğuna dikkat çeken Demirci, şöyle dedi:
“Osmanlı ecdadımızın çok güzel gelenekleri var. Sadaka taşı, kuş evi gibi. Askıda ekmek projesi de bunlardan birisi. Biz bu projeyi ilk öğrendiğimizde çok heyecanlandık. Neden okulumuzda da olmasın dedik. Projenin amacı, veren el alan eli bilmiyor. Alan el veren eli bilmiyor. Hadisi Şeriflerden güç alarak yola çıktık. Sadece parası olan olmayan, yada maddi durumu iyi olmayan için geçerli değil bu. Bu gün öğrenci harçlığını unutmuş olabilir. Farklı sebeplerden dolayı getirmemiş olabilir. Hatta parası çalınmış bile olabilir. Bundan dolayı öğrenci kantine gidiyor. Kantinde kendisine yiyecek alıyor. Bir tane de askıda ekmek projesi için kart alıyor. Öğrenci aldığı kartı kutuya bırakıyor. İhtiyacı olan öğrenci; boynu bükülmeden kartı bırakanın kim olduğunu bilmeden kartını alıyor. Karının doyurabiliyor. Başka okullara örnek olmasında gayet önemli bir proje. Öğrenciler bu sayede sadece karınlarını doyurmuyor. Arkadaşların kendi aralarındaki paylaşma duygusu artıyor. Küçük yaştan paylaşma bilinci oluyor. Bu da gelişim çağındaki öğrencilerin psikolojilerini önemli ölçüde katkı sağlıyor.”
Okul Aile Birliği’nin de desteklediği proje, büyük ilgi görüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.