Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Organ nakli için başvurdu, 20 gün sonra büyük sürpriz yaşadı

Elazığ’da nakil listesine yazıldıktan 20 gün sonra haber gelmesiyle büyük sürpriz yaşayarak karaciğer nakli olan 39 yaşındaki 3 çocuk babası Fethi Güven, yeniden hayata tutundu.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Elazığ’da nakil listesine yazıldıktan 20 gün sonra haber gelmesiyle büyük sürpriz yaşayarak karaciğer nakli olan 39 yaşındaki 3 çocuk babası Fethi Güven, yeniden hayata tutundu.

15 yaşından itibaren karaciğer hastası olan Fethi Güven’in karaciğeri son 5 yılda siroz hastalığından dolayı iflas etti. Acilen nakil olması gereken Güven, Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezine giderek nakil listesine yazıldı. Güven’e listeye yazılmasından 20 gün sonra uygun karaciğer çıktı. Üniversite hastanesinde uzman ekip tarafından yapılan operasyonda Güven’e, beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan Yağmur Boybey’in (21) karaciğeri nakledildi. Yeniden hayata tutunan Güven, organın 20 gün sonra çıkmasının kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

15 yaşından bu yana karaciğer hastası olduğunu belirten Fethi Güven, “Nakil için hastaneye geldim ve 20 gün önce listeye yazıldım. Bu kadar tez çıkacağını beklemiyordum. Naklim gerçekleşti ve Allah’a hamdolsun çok başarılı bir operasyon geçirdim. Allah devletimizin eksikliğini vermesin. Organı veren aileye çok teşekkür ederim ve başsağlığı sunarım. Allah onun mekanını cennet etsin” dedi.

"Resmen piyango vurdu"

Eşinin son 5 yıldır kötüleştiğini ve siroz hastalığı oluştuğunu anlatan Suzan Güven, "İlaç tedavisi alıyordu ama yetmiyordu. En son karaciğeri iflas etmişti. 20 gün önce nakil için ismini yazdırdı ve 20 gün sonra çıktı. Çok sevindik. Veren kişiden Allah razı olsun. Herkes organ bağışlasın. Şuan bağışlanmamış olsa ne halde olurduk. Çok mutluyuz. Ameliyatı da iyi geçti ve şimdiye kadar bir sorun yok. Biz bunu beklemiyorduk. Resmen piyango vurdu. Allah ailesine sabır versin ve veren kişinin mekanını cennet etsin” diye konuştu.

"Çok şanslı bir hasta"

Güven’in karaciğerinin artık son dönemine geldiğini vurgulayan Fırat Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Cem Özcan, “En kısa sürede nakil olması gereken bir hastamızdı. Fethi Güven, karaciğer hastaları arasında çok şansı diyebileceğimiz bir hasta. Ameliyattan bir ay önce tanımlamalarına başlamıştık. Yaklaşık 20 gün bekleme listesinde bekledikten sonra kendisine çıkan karaciğeri vücudun kabul etmesi üzerine 17 Mayıs’ta operasyona aldık. Şu an durumu gayet iyi. Önümüzdeki hafta içerisinde taburcu edeceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.