Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Öğrenciler davul ve manilerle karşılandı

Ramazan ayının ruhunu ve geleneklerini öğrencilere yaşatabilmek için Plevne İlkokulu’nda öğrenciler, davullar eşliğinde manilerle karşılandı.Plevne İlkokulu yönetimi eski Ramazan ruhunu canlandırarak geçmişte yaşanan gelenek ve görenekleri...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel haber) Öğrenciler davul ve manilerle karşılandı

Ramazan ayının ruhunu ve geleneklerini öğrencilere yaşatabilmek için Plevne İlkokulu’nda öğrenciler, davullar eşliğinde manilerle karşılandı.

Plevne İlkokulu yönetimi eski Ramazan ruhunu canlandırarak geçmişte yaşanan gelenek ve görenekleri öğrencilere aktarabilmek için öğrencilerini davulcular tarafından söylenen manilerle karşıladı. Ramazan ayının ilk iş gününde okula geldiklerinde karşılarında davulcular tarafından söylenen manileri duyan öğrenciler ve veliler oldukça şaşkındı. Okul müdürü İsmail Altınsoy’un yaptığı açıklama konuşmasının ardından çaldıkları davullar eşliğinde öğrencilere maniler söyleyen davulcular minikler kadar velileri de Ramazan ayının ruhunu ve eski gelenekleri bir kez daha yaşattılar. Öğrenciler ikinci şaşkınlığı ise sınıflarına giderken okul girişine kurulan sadaka taşını görünce yaşadı. Harçlıklarının bir kısmını sadaka taşına atan minik yürekler farklı bir Ramazan kültürü ve geleneği ile tanışmış oldular. Plevne İlkokulu Müdürü İsmail Altınsoy öğrencilere Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için değişik ve farklı bir uygulama içine girdiklerini dile getirerek, “Ramazan ayının girmesiyle birlikte çocuklarımıza Ramazan ayının ruhunu nasıl yaşatırız, bu havayı okulumuzda nasıl solutabiliriz, gelenek ve göreneklerimizi nasıl yaşatabiliriz diye düşündük ve aklımıza gelen ilk iş çocuklarımızı geleneksel Ramazan davulu ve manilerle karşılamak oldu. Sabah çocuklarımız çok güzel bir sürprizle karşılandı. İki davulcumuzla birlikte çocuklarımızı maniler eşliğinde karşıladı. Osmanlı geleneği olan sadaka taşımız koridorumuza kuruldu. Bu sadaka taşında toplanan paralarla zimem defteri denilen yani mahalle bakkalında bulunan veresiye defterinde bulunan bir iki vatandaşın borcunu kapatarak ne veren el ne alan el birbirini görmeyecek şekilde bir sistemi çocuklarımıza tanıtmış olacağız inşallah. Ramazan ayının şimdiden tüm İslam alemine hayır getirmesini ve ülkemiz için güzel şeylere öncü olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ramazan’da okullarında yaşadıkları etkinlik hakkında duygularını belirten 4-B öğrencisi Yasemin Ünal, “Bugün okula geldiğimde çok güzel sürprizlerle karşılaştım, davulcu abiler vardı maniler söylediler. İçeriye girdiğimde ise sadaka taşını gördüm. Onu gördüğümde para atmak istedim ama para yoktu yanımda” şeklinde konuştu.

İhtiyaç sahiplerine ulaştırılacak

4-B sınıfı öğrencisi Şevval Erman ise “Bu sabah okula geldiğimde davulcular vardı maniler söyleniyordu. Böyle bir Ramazan etkinliği hazırlanması benim çok hoşuma gitti. Değerlerimizin yaşatılması çok güzel, okuldan içeri girince sadaka taşı etkinliğini gördüm bu da çok güzel bir şey. İhtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve bizim yardımımız çok güzel bir şey” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.