Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Müzik Öğretmeni Köy Çocuklarının Hayalini Gerçekleştirdi

Muş’un Varto ilçesinde görev yapan idealist bir öğretmen, sosyal medya üzerinde müzik enstrümanları kampanyası başlatarak köy çocuklarının hayallerini gerçekleştirdi.Varto ilçesine bağlı Hamurpet Köyü Ortaokulu müzik öğretmeni Aslı...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 09:44
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 09:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Müzik Öğretmeni Köy Çocuklarının Hayalini Gerçekleştirdi
Muş’un Varto ilçesinde görev yapan idealist bir öğretmen, sosyal medya üzerinde müzik enstrümanları kampanyası başlatarak köy çocuklarının hayallerini gerçekleştirdi.
Varto ilçesine bağlı Hamurpet Köyü Ortaokulu müzik öğretmeni Aslı Tanrıkulu, tahtadan müzik enstrümanları yapan öğrencilerinin hayallerini gerçekleştirmek için harekete geçti. Sosyal medyada paylaşımlar yapıp müzik dünyasının ünlü isimlerine mektuplar gönderen fedakar öğretmen Aslı Tanrıkulu’nun girişimi karşılık buldu. Yaklaşık 30 enstrümanın ulaşması ile birlikte müzik öğretmeni Tanrıkulu, öğrencilerin hayallerini gerçekleştirerek bir müzik korosu oluşturdu.
Kısa sürede müzik becerisi kazanan öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, fedakar öğretmeni tebrik ederek öğrencilere başarılar diledi.
Öğretmenlerin çocukların geleceğine ışık tutması gerektiğini ifade eden Arslan, “Bir öğretmenimizin başarılarını dinledik. Gerçekten kendi gayretiyle hem çocuklarımıza enstrüman temin edip hem de oluşturduğu müzik korosuyla güzel bir dinleti seyrettirdiler. Öğretmenlik mesleği böyledir. Çocuklara dokunmak, çocukların geleceğine ışık olmak ve onların ilgi ve istinatları doğrultusunda yönlendirme çok önemlidir. Ben öğretmenimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Öğrencilerimizi kutluyorum, çok güzel konser verdiler” dedi.
TAHTADAN OYUNCAKLARDAN GERÇEK MÜZİK ALETLERİNE...
Çocukların müziğe olan ilgisini ve tahtadan yaptıkları enstrümanları gördüğünde böyle bir çalışma başlattığını kaydeden Aslı Tanrıkulu ise, “Okumuz geçen yıl faaliyete girdi. Bende geçen yıl ilk olarak buraya atandım. Geçen yıl okulumuzda hiçbir şey yoktu, hatta birçok yer inşaat halindeydi. O yüzden geçen yıl çok fazla bir şey yapamadık. Sene başı bu sınıfı kurduk, müzik sınıfı olarak. Daha sonra çocukların çok hevesli ve de çok yetenekli çocukların olduğunu fark ettim burada. O yüzden onlara enstrüman öğretmek istedim. Fakat elimizde enstrüman yoktu. O yüzden ben Facebook’tan ve müzik dünyasından, kendi çevremi de kullanarak bir kampanya başlattım. Sonra bu kampanya ile elimize 30’a yakın enstrüman ulaştı. Bu 30’a yakın enstrümanı ben dönüşümlü olarak ilk etapta çocuklara öğrettim. Daha sonra içlerinde yetenekli olanlar ilerledi ve onlarla güzel bir müzik grubu kurduk” ifadelerini kullandı.
“KEMANI HİÇ GÖRMEYEN BİLEMEYEN ÖĞRENCİLER VARDI”
“Burada önemli olan çocukların hayallerini gerçekleştirmekti” diyen Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İçlerinde kemanı hiç görmeyen, bilemeyen ya da bir bağlamayı görmeyen çocuklar vardı. Ben buna vesile oldum. Çocuklarımızda bu sayede kendi köylerine bu enstrümanları götürdükleri zaman oradaki insanlarda bunları öğrendiler. Geçen sene çocuklar kendi kendilerine enstrüman yapıyorlardı. Fakat bu sene ne yaptık, onlara bunu gerçekleştirme fırsatı sunduk ve bu enstrümanları gönderen kişilere ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü onların sayesinde hayalleri gerçeğe dönüştü. Yurdumun her yerinde çok güzel yetenekli çocuklar var. Umarım herkese bu imkanlar sunulur.”
HAVİN HEP KEMAN ÇALMAK İSTİYORDU
Kızının böyle bir hayalinin olduğunu ve bu hayalinin gerçekleştiğinin altını çizen Gülhanım Akhan da, “Kızım Havin bu okulda okuyor ve çok memnunum. Öğretmeni Aslı hocaya da çok teşekkür ederim. Zaten kızımın böyle bir hayali vardı, hep keman çalmak istiyordu ve bu hayali de gerçek oldu. Çok teşekkür ederim, böyle bir imkanla çocukların hayallerini gerçekleştirdiler” diye konuştu.
Tek hayalinin bağlama çalmak olduğunu vurgulayan Berfin Bingöl (14) ise, “Bir hayalim vardı; bağlama çalmak istiyordum. Aslı hocam sayesinde bu yıl biz bağlama çalmayı öğrendik. Arkadaşlarımız herkes istediği şeyi öğrendi. Bende çok istediğim bağlamayı öğrendim. Bu sayede bir bağlamam da oldu. Ben Aslı hocama söz vermek istiyorum; gelecekte bende onun gibi büyüdüğümde müzik öğretmeni olacağım ve hayali olan çocukların hayalini gerçekleştireceğim” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.