Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Milli iradenin gücünü vücuduna kazıdı

15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden etkilenen Eskişehirli Gökhan Özer, bacağına ’toprağa gömülü tank’ dövmesi yaptırarak bu geceyi ölümsüzleştirdi.Halk, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Milli iradenin gücünü vücuduna kazıdı
15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminden etkilenen Eskişehirli Gökhan Özer, bacağına ’toprağa gömülü tank’ dövmesi yaptırarak bu geceyi ölümsüzleştirdi.
Halk, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleştirilmek istenen darbe girişiminde tankların önüne geçerek büyük bir mücadele örneği gösterirken, milletin bu iradesinden çok etkilendiğini ve yaşanan o kara geceyi hiçbir zaman unutmayacağını aktaran Özer de yaşananlarla ilgili bir figürü vücudunda taşımak istedi ve bacağına tank dövmesi çizdirdi.
“Demokrasi savunucuları tankların önüne yatarak darbe girişimini engellemeye çalıştılar”
15 Temmuz gecesi vatandaşların tankların önüne yatarak darbe girişimini engellemeye çalıştığını belirten 18 yaşındaki Özer, “Ülkemizde yaşanan 15 Temmuz darbe girişiminden çok etkilendim. Bunu vücudumda bir anı olara taşımak istedim. Bu sebeple dövmeyi yaptırmaya karar verdim. Türkiye Cumhuriyeti demokrasiyle yönetilmelidir bence. Darbeye karşıyım.15 Temmuzda yaşanan darbe girişiminde demokrasi savunucuları tankların önüne yatarak darbe girişimini engellemeye çalıştılar. Bu beni çok etkiledi. Benim için 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin simgesi tank oldu. Bu yüzden toprağa gömülen tank figürünü yaptırmak istedim. Bir anı olmasını, hiç unutmamak istedim” dedi.
Dövme sanatçısı Arda Ferhat Kalır ise, akıllarına çok figür geldiğini, fakat tank çizmenin daha büyük bir iz bırakacağını aktardı. Kalır, “Açıkçası aklımıza çok figür geldi. Türkiye haritası tarzında, Türkiye haritasının içine tank figürünü düşündük. Nedense tank figürü daha çok aklımıza yattı. Bize daha büyük iz bırakacak, 15 Temmuz’u hatırlatacaktır. İlk etapta 15 Temmuz’u yansıtacak tank figürü olarak sade bir çizim düşündük. Ama aslında 15 Temmuz’u tam olarak yansıtmadığı için arkasına duman ve toprağa batan bir efekt kullandık. Yaptığım eklentilerle birlikte daha güzel bir iş çıkarmış olduk. 15 Temmuz’u şuan tarih olarak da dövmeye yansıtıyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.