Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Mahkemeden Kediye Tahliye Kararı

Münir ve Saime İlgin çifti, yıllardır gözü gibi baktıkları 8 yaşındaki Alex isimli kedileri için verdikleri hukuk mücadelesini kaybetti.Bursa’nın Nilüfer İlçesinde ikamet eden Münir ve Saime çifti Kıbrıs’ta eğitim gören çocuklarının...

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2016 15:50
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 15:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Münir ve Saime İlgin çifti, yıllardır gözü gibi baktıkları 8 yaşındaki Alex isimli kedileri için verdikleri hukuk mücadelesini kaybetti.
Bursa’nın Nilüfer İlçesinde ikamet eden Münir ve Saime çifti Kıbrıs’ta eğitim gören çocuklarının yanına gitti. Ziyaret için gittiği Kıbrıs’da apartman önünde terk edilmiş halde ölmek üzere olan bir kedi bulan çift, kediyi yanlarına alarak Bursa’da ikamet ettikleri apartman dairesine getirdi. Ölmek üzere olan yavru kediyi yanlarına alarak Bursa’ya getiren İlgin çiftinin hayatı komşularının kediden alerji kaptıkları gerekçesiyle değişti. Kediden dolayı alerji kaptıklarını ve sesinden rahatsızlık duyduklarını iddia eden kapı komşuları kedinin tahliyesi için mahkemeye başvurdu. Rahatsız olan kapı komşusu kedinin tahliyesi için Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesine dava açtı. Mahkeme heyeti ilk duruşmada apartman dairesinde keşif yapılmasına karar verdi. Apartman dairesine gelen keşif ekibi ve bilirkişi heyeti rapor tuttu. Bilirkişi heyeti ’karşı komşuya zarar verecek allerjen madde (tüy- salgı) bulaştırıcı yönünde herhangi bir bulgu tespit edilmemiştir’ yönünde rapor tuttu. Bursa 1. Sulh Hukuk Mahkemesinde görülen karar davasında mahkeme heyeti bilirkişi raporuna rağmen kedinin 30 içinde apartman dairesinden tahliyesine karar verdi. Kararla birlikte şok olan İlgin çifti en kısa sürede temyize gidip karara itiraz edeceklerini belirtti.
"KEDİMİZDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ"
Duruşma çıkışı üzüntüleri yüzlerinden okunan İlgin Çifti adliye önünde açıklamalarda bulundu. Kedilerinden hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini belirten İlgin çifti, “Kedimizden asla vazgeçmeyeceğiz. En kısa sürede kararı temyize götüreceğiz. Oradan da olumsuz bir sonuç çıkarsa evimizi satmayı düşünüyoruz. Kedimizi sokağa bırakmayız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.