Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Maden köyünde yağmur tedirginliği

Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeninde yaşanan heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte kalan 10 işçinin yakınlarını yağmur tedirginliği sardı. Hamza Batumak adlı işçi yakını, yağmur yağması durumunda çalışmaların...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2016 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2016 09:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’in Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeninde yaşanan heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte kalan 10 işçinin yakınlarını yağmur tedirginliği sardı. Hamza Batumak adlı işçi yakını, yağmur yağması durumunda çalışmaların 2-3 ay süreceğini tahmin ettiklerini belirtti.
Şirvan ilçesi Maden köyündeki bakır madeninde yaşanan heyelan nedeniyle meydana gelen göçükte kalan 10 işçinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor. AFAD ekipleri, vardiyalı çalışarak, göçük altında kalan işçileri çıkarmak için çaba sarf ederken, maden sahası çevresinde bekleyen işçi yakınlarını yağmur tedirginliği sardı. Göçükte altında kalan Mahmut Batumak’ın amcası Hamza Batumak, yeğeninin evli ve 3 çocuk babası olduğunu belirterek, 20 gün önce maden ocağında işe başladığını kaydetti.
"Olayda ihmal var"
Olayın meydana gelmesinde ihmalin olduğunu savunan Batumak, “Daha önce de orada bir çatlak vardı. Bu yüzden olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalar da çok yavaş. Allah muhafaza bu 2-3 gün içerisinde yağmur yağsa ve çıkarılmasalar çalışmalar 2-3 ay sürer. Kimse müdahale edemez. Ama olay gününden bugüne kadar yağmur yağmadı. Olay gününden beridir İstanbul’dan geldim, buradayım. Burada bir yağmur yok. Şu yağmur olmayan günlerin kıymeti bilinse, hızlı mücadele etseler her şey çok güzel olur. İnancımız gereği her zaman umutluyuz. Ama artık umuttan bir yana buradaki insanlar cenazeleri alma peşinde. Burada bekleyen kadınlar var. Bayılanlar var, burada bekliyorlar bu soğukta. Daha yeni sağ tarafta çalışmaya başladılar. 4 gündür ben buradayım halen 10 metre ileriye gitmişler. Ona rağmen şirket, ‘Ölçüm cihazı sinyal vermemiş’ diyor. İnsanlar gözüyle görmüş, ölçüm cihazına gerek var mı? Oradaki işçiler gözleriyle görüyor. Ondan dolayı büyük bir ihmal var. Burada görüyoruz. Akrabamız olan bir sürü insan var orada. Onlar bize anlatıyor. Bunu kimse saklamasın” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.