Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel haber) Lüleburgaz’da motorlu araçlar, yerini bisiklete bırakıyor

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 7’den 70’e çok sayıda vatandaş bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak için bisiklet kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 10:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde 7’den 70’e çok sayıda vatandaş bisiklet kültürünü yaygınlaştırmak için bisiklet kullanıyor.

Lüleburgaz ilçesinde vatandaşlar, toplu taşım araçları yerine kişisel veya kiraladıkları bisikletleri kullanıyor. Dumansız bir havanın oluşmasında katkı olmaya çalışan Lüleburgaz halkı, egzozlu araçlar yerine hem doğaya hem de sağlığa iyi gelen bisikletlerle günlük ihtiyaçlarını karşılıyor.

"Her 5-6 saniyede bir bisikletliyi görebilirsiniz"

Lüleburgaz Belediyesi Plan Proje Müdürü Gökhan Kaya Atay, vatandaşların bisiklete olan ilgisi karşısında daha da teşvikler oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Şu anda sokakta meydanda durduğunuz zaman her 5-6 saniyede bir bisikletliyi görebilirsiniz. Okullarda bisiklet hakkında konferanslar verdik. Akabinde çocuklar okullara bisiklet ile gidiyordu şimdi kasklarıyla birlikte gitmeye başladılar. Eskiden bisiklet turizm amaçlı kullanılıyordu. Çoğunlukla çocuklara karne hediyesi veya doğum günü hediyesiydi. Bisikletler bodrum katta saklanıyordu. Şimdi o bodrum kattaki bisikletlerde çıktı" dedi.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’ndan bisikletiyle geçen Hüseyin Atlılar, "Yaşlı olduğumuzdan dolayı hareketler falan kireçlenmeyi önlemede çok faydası oluyor. 7-8 sene oldu kullanıyorum. Lüleburgaz’da çok kişi bisiklet kullanıyor" ifadelerini kullandı.

"Vücudun her yerini çalıştırıyor"

Bisiklet kullanımın sağlığa faydası olduğunu anlatan Ekber Tuncay, "Genellikle Lüleburgaz çok düz, bisiklet sürmeye uygun bir şehir, herkese tavsiye ederim. Bisiklet kullananlar trafikte dikkatli olsunlar. Aşağı yukarı 5 yıldır kullanıyorum. Motor vardı motorla kaza yaptım. Allah korusun motora binmesinler bisiklet daha iyi, çünkü vücudun her yerini çalıştırıyor. Doktorlar da bunu tavsiye ediyorlar. Lüleburgazlılara bisiklet öneriyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.