Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Liseli kızlar itfaiyeci olmak için ter döküyor

Zorlu çalışma şartları ve erkek mesleği olarak bilinen itfaiyecilik, genç kızların gözde mesleği haline geldi.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2017 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2017 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Zorlu çalışma şartları ve erkek mesleği olarak bilinen itfaiyecilik, genç kızların gözde mesleği haline geldi.

Ankara’da İskitler Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği Bölümünde okuyan kız öğrenciler, severek ve isteyerek seçtikleri bölümlerinin stajını Ankara İtfaiyesinde yapıyor. Erkek mesleği ve çalışma şartlarının zorluğu ile bilinen itfaiyecilik mesleğini severek seçtiklerini belirten liseli kızlar, ileride itfaiyeci olabilmek için var güçleri ile çalışıyor. Ankara İtfaiyesinde zorlu şartlara göğüs gererek stajlarını yapan genç kızlar, eğitimlerini tamamladıktan sonra başarılı birer itfaiyeci olmak istiyor.

Kendilerine staja gelen öğrencilere mesleğin inceliklerini öğrettiklerini söyleyen İtfaiye Eğitim Amiri Fatih Güler, “Yangına müdahale, trafik kazalarında kurtarma eğitimlerinin yanı sıra itfaiyeciliğin gerektirdiği bütün eğitimleri veriyoruz. Onların çok iyi bir itfaiyeci olmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

Babasının tavsiyesi ile bu mesleği seçtiğini, uygulama aşamasında mesleğini çok sevdiğini söyleyen itfaiyeci adayı Gizem Güler, “Zor oluyor ama başaracağız” derken, annesi çok istediği için bu mesleği seçtiğini belirten Gülbaşak Göktaş, “İnsanların hayatını kurtarmak, yardım etmek, zor anlarında yanlarında olmak çok güzel. Kötü yönleri fazla yok. Yangın alanında karanlık oluyor, yüksek oluyor, bazen bunlar korkutuyor ama severek yapıyorum” diye konuştu.

Erkekler gibi kadınların da bu mesleği yapabileceğini söyleyen itfaiyeci adayı İrem Alat ise, “Değişik bir meslek. Erkeklerin ‘kadınlar yapamaz’ düşüncesine karşı ben de kadınlar yapabilir diye öncü olmak için bu mesleği seçtim” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.