Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Küçük Hayrunisa’nın Büyük Dramı: 5 Bin Lira Bulunmazsa Kör Olacak

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Gül ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hayrunisa Gül’ün iki gözündeki mercek alındı. Küçük kız için ameliyat masrafı olan 5 bin TL bulunamazsa Hayrunisa kör olacak.Kadirli ilçesinde yaşayan Aşkın...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 13:26
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 13:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde yaşayan Gül ailesinin 6 yaşındaki çocukları Hayrunisa Gül’ün iki gözündeki mercek alındı. Küçük kız için ameliyat masrafı olan 5 bin TL bulunamazsa Hayrunisa kör olacak.
Kadirli ilçesinde yaşayan Aşkın ve Ayşe Gül çiftinin 6 yaşındaki kızları Hayrunisa henüz iki yaşındayken gözünde problem oluştu. Önce Kadirli’de sonra Adana’daki çeşitli hastanelere götürülen küçük kızın iki gözünde de doktorlar ilerlemiş derecede katarakt olduğunu tespit etti. Hayrunisa’nın gözünde hastalık ilerleyince 3 yaşındayken iki gözünden de ameliyat edilerek küçük kızın işlevini yitirmiş olan iki göz merceği de alındı. Bir tür gözlük kullanan Hayrunisa şu anda sadece 1-2 metre uzaklığı bulanık şekilde görüyor. Gözünde de ağrılar tekrarlayan Hayrunisa’ya ameliyatla takılacak yapay mercek için aile ameliyat masrafı 5 bin TL’yi bulamıyor. İnşaatlarda çalışarak geçimini sağlayan küçük kızın babası Aşkın Gül, çaresiz olduğunu söyleyerek, "Ben ancak geçimimi sağlıyorum. Çocuğumun gözünde hastalık ilerledi. Bu ameliyat Adana’da sadece özel bir hastane de yapılıyor. Ona da her iki gözü için 5 bin TL ameliyat masrafı çıkıyor. Kızım ameliyat olmazsa kör olacak. Bu yıl okula gitmesi lazımdı. Gönderemedim. Mahallede arkadaşları kızımla kör diye dalga geçiyor bu durum çok zoruma gidiyor. Ben yetkililerden ve hayırseverlerden kızım için yardım bekliyorum" dedi.
Küçük Hayrunisa için en zor durum ise çizgi film izleyememesi. Uzaktan göremediği için televizyonun çok yakınına oturan Hayrunisa “Artık çizgi film izlemek istiyorum. Ben ne zaman göreceğim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.