Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Klasik Otolar Bu Ellerde Yeniden Canlanıyor

Eskişehir’de kaporta ustalığı yapan Naci Köstebekci, yılların eskitemediği ancak yıprattığı klasik otolara kaporta bakımı yaparak ilk günkü canlılığına kavuşturuyor.Küçük Sanayi Sitesi’nde iş yeri olan 40 yaşındaki Naci Köstebekci,...

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de kaporta ustalığı yapan Naci Köstebekci, yılların eskitemediği ancak yıprattığı klasik otolara kaporta bakımı yaparak ilk günkü canlılığına kavuşturuyor.
Küçük Sanayi Sitesi’nde iş yeri olan 40 yaşındaki Naci Köstebekci, eski canlılığını kaybeden klasik otomobilleri adeta ilk günkü gibi canlandırıyor. Naci Köstebekci’nin babasından devraldığı dükkana, Eskişehir dışından da klasik otomobil sahipleri ilgi gösteriyor.
Afyon’dan otomobilinin kaporta işlerini yaptırmak için Naci Usta’ya gelen Kazım Demirkıran, kendi deyimi ile 2009 yılında yaptığı bir yolculuk ile klasik otomobillerden vazgeçmediğini anlattı. Demirkıran, "Klasik merakı bende 2009 yılında başladı. O zamanlar Muğla’da bir araç beğenmiştim. O araca bindim Afyon’a geldim ve ilk kez klasik kullandım. Benim için zor bir yolculuk oldu. Sonuçta altında 1972 model bir araç var. Bilemiyorsun, özelliği ne, yolda bırakacak mı, ne olacak? Zor bir yolculuk oldu ama o günden sonra Amerikan tarzı klasiklerden vazgeçemedim. Bölgede benim güvenilir usta olarak tercih ettiğim tek kişi, Naci Köstebekci’dir. Bunu övme anlamında söylemiyorum. Gerçekten ben klasik hastasıyım. Alıyorum, kafama göre topluyorum, müşterisi olursa satıyorum. Bunun hastalığı bende olduğu sürece Eskişehir’de Naci ustaya gelirim. Aracın şu anda komple kaporta boyası yapıldı. Tamamen siyahtı ve kırmızı-siyaha çevirerek iki renk yaptık. Bundan sonra ufak tefek işlemleri var. Bu otomobiller uzun yola çıktığınızda asla kaliteden ödün vermiyor. Şehir içi kullanımı biraz sıkıntılı, park ve yakıt konularında. Ama uzun yola çıktığımda, son model arabalar da dahil olmak üzere bu araçlardan daha rahat bir araba kullanmadım" dedi.
"KLASİK OTOMOBİLLERİ SEVDİĞİ İÇİN ONU TERCİH EDİYORUM"
Eskişehir’de özel günlere klasik otomobil kiralayan Orkun Saç, uzun yıllardır Naci Usta ile birlikte otomobillerin bakımını yaptığını aktardı. Saç, "Benim 4 tane klasik arabam var. Orkun Klasik olarak düğünlere ve filmlere araba kiralama işi yapıyorum. Arabalarımın boya işlerini Naci Köstebekci ile birlikte yapıyoruz. Naci abimin de 1972 model İmpala’sı var. Uzun yıllardır kendisi ile çalışıyoruz. İşçiliği güzel, kendisi ile hem arkadaşız hem de klasik arabaları sevdiği için onu tercih ediyorum" şeklinde konuştu.
"BİZ, İNSANLARA BUNLARI AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ"
İş yeri sahibi Naci Köstebekci ise babasından devraldığı mesleği ilerletebilmek için uğraştığını ifade etti. 27 yıldır klasik otomobiller ile içli dışlı olduğunu dile getiren Naci Usta, "İş yerimiz, 1970 senesinden bu yana faaliyet gösteriyor. Benim babamın mesleği ve ben bu mesleği devam ettirdim. 1989 yılında okulu bırakıp bu mesleğe başladım. 1989 senesinde buraya başladığımda babamlar hep Alman arabaları yaparlardı, o zamanlarda içimizde hep böyle bir merak vardı. Onlara bakarken imreniyorduk. ‘İnşallah bizim de olur’, ‘biz de binebileceğiz mi?’ diye düşünüyorduk. Şoförlüğümüzü falan o arabalarda öğrendik. Sonra bizi Amerikan arabaları merakı sardı. Nasipmiş aldık, bindik bu şekilde mutluyuz. Klasik araç bizim için ayrı bir zevk. Çünkü, klasik araçlar çocuk gibi. Seviyorsun, okşuyorsun, onlarla onlara daha iyi bir ilgi alaka gösteriyorsun ama içeriden gelen bir duygu. Biz, insanlara bunları aşılamaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.