Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kılıç Savaşı İle Programa Davet

Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenleyeceği İstanbul’un fethi programına vatandaşlar, Yeniçeriler ile Bizans askerlerinin kılıç savaşı canlandırılarak davet edildi.Kocaeli’de 28 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan İstanbul’un...

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2016 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2016 17:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenleyeceği İstanbul’un fethi programına vatandaşlar, Yeniçeriler ile Bizans askerlerinin kılıç savaşı canlandırılarak davet edildi.
Kocaeli’de 28 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek olan İstanbul’un fethi programına vatandaşları davet etmek için farklı bir etkinliğe imza atıldı. Anadolu Gençlik Derneği tarafından organize edilen etkinlikte, Bizans ile Osmanlı Yeniçerileri arasında kılıç savaşı canlandırıldı. Nefes kesen anlara sahne olan kılıç savaşı, insanları 28 Mayıs’ta yapılacak olan etkinliğe davet eden bir davulcuya Bizans askerlerinin saldırması ile başladı. Daha sonra halkın arasından koşarak gelen ve Bizans askerlerinin önünde duran Osmanlı Yeniçerileri, Bizans askerlerini kılıç savaşında adeta yerle bir etti. Savaşın sonunda eline mikrofonu alan Yeniçeri Ağası, halkı 28 Mayıs’ta yapılacak olan İstanbul’un fethi programına davet etti. Yapılan etkinlik izleyen tüm vatandaşların beğenisini toplarken, bazı vatandaşlar da kılıç savaşını telefonları ile kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.