Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kebaptan vazgeçemeyenler evlere sipariş veriyor

Türkiye’de bir çok ilde yapılmasına rağmen Şanlıurfa’da farklı yapılışı nedeniyle ismi bu şehir ile özdeşleşen patlıcan kebabından vazgeçemeyenler, Ramazan ayında evlerine sipariş istiyor. Kebap ustaları ise siparişleri yetiştirmek...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’de bir çok ilde yapılmasına rağmen Şanlıurfa’da farklı yapılışı nedeniyle ismi bu şehir ile özdeşleşen patlıcan kebabından vazgeçemeyenler, Ramazan ayında evlerine sipariş istiyor. Kebap ustaları ise siparişleri yetiştirmek için yoğun çaba harcıyor.
Şanlıurfa’da farklı baharatlarla yapılan patlıcan kebabını iftar sofralarında görmek isteyen vatandaşlar, sipariş vererek evlerine istiyor. Öğleden sonra hazırlıklara başlayan kebap ustaları ise kuzu etini zırhtan geçirdikten sonra patlıcanları kesip şişlere geçiriyor. Kestikleri patlıcanları şişlere geçiren ustalar, kıymayı da patlıcanların arasına yerleştiriyor. Közde pişirilen patlıcanlı kebap kutular konulduktan sonra soğuk su püskürtülerek nemlendiriliyor. Üstüne yine közlenmiş domates ve acı biber konulan kebap, paketlenerek evlere servis ediliyor.
Patlıcan Kebabının hazırlanışı hakkında bilgi veren kebap ustası Hanifi Şahin, “Patlıcan kebabı Şanlıurfa’ya özgü bir yemek. Bunun etini zırhla çekiyoruz ve sonra da patlıcan kebabı, urfa kebabı, domatesli kebap yapıyoruz. Bunları evlere iftar için yapıyoruz” dedi.
Bir diğer kebap ustası Salih İmamoğlu ise, “Şanlıurfa’ya özgü patlıcan kebapları. Bunlar kuzu etinden, el yani zırh kıyması ile hazırlanıyor. Bunlar Ramazan boyunca evlere iftarlık olarak gidiyor. Şanlıurfa’nın olmazsa olmazlarından” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.