Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kartpostallık Kapadokya’da turist sayısı azaldı

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya bölgesinde 2016 yılında turist sayısında azalma oldu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya bölgesinde 2016 yılında turist sayısında azalma oldu.

Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısının yüzde 70 oranında azaldığını belirten Kapadokya Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı Yakup Dinler, 2017 yılında toparlanma beklediklerini dile getirdi. Dinler, “2016 yılı ülkemiz açısından sıkıntılı bir yıl olarak geçti. Biz bu sıkıntıyı çok yüksek mertebelerde yaşadık. 2015 yılına kıyasla yaklaşık yüzde 70’e yakın turist sayısında bir düşüş yaşadığı bölgemiz” dedi.

2017 yılında özellikle Uzakdoğu ve Latin Amerika pazarından bir hareketlenme beklediklerini ifade eden KAPTİD Başkanı Dinler, “Şimdi Kapadokya bölgesi dünyada tek olan bir bölge bir alternatifi yok. Fakat başlı başlına özellikle yabancı pazarda bir destinasyon değil. Hep bağlantılıyız. Özellikle Fakat bazı pazarlarda 2017 yılında toparlanma bekliyoruz. Tabi bu toparlanma 2014, 2015 rakamlarını görmeyecek ama en azından bizi 2018’e umutla bakmaya sağlayacak rakamlar olacağını düşünüyoruz. Avrupa ve ABD pazarlarında herhangi bir hareketlenme beklemiyoruz. O pazarlar Türkiye ve Kapadokya için bir iki yıl kayıp. Fakat Uzakdoğu pazarı Japonya hariç ve Latin Amerika pazarı Arjantin, Brezilya ve diğer ülkeler için bir hareketlenme bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kapadokya bölgesinin iç pazar destinasyonuna da sahip olduğunu kaydeden KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, “Türkiye’nin en orta noktasında iki havalimanına sahip, her taraftan bağlantı yollarının açık olduğu, güzel duble yolların olduğu çok rahatlıkla gelinebilecek bir bölge, görülebilecek bir bölge. Ben iç pazarda yerli misafirlerimizden Kapadokya’yı her mevsim görmelerini isterim. Çünkü yazın geldik kışın bir daha gelmeyelim kavramı olmaması lazım. Şuan mesela karlar altındayız ve muhteşem bir manzaraya sahibiz. Gelsinler balona binsinler, ata binsinler kışın Kapadokya’nın keyfini çıkarsınlar” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.