Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kanser hastaları ERÜ’de robotik sistemle kemoterapi alıyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’ne, hayırsever Özkaya ailesi tarafından kazandırılan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi olma özelliğini taşıyor....

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’ne, hayırsever Özkaya ailesi tarafından kazandırılan Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi, Türkiye’nin en gelişmiş gündüz tedavi merkezi olma özelliğini taşıyor. Kanser hastaları, kemoterapilerini merkezde el değmeden robotik sistemlerle alıyor.
Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi ile ilgili bilgi veren ERÜ Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nin Koordinatörü Prof. Dr. Metin Özkan, raporlama ile arşivleme sistemi, eğitim hemşireleri, genel tedavi, klinik çalışmalar, poliklinik hizmetleri, ilaç hazırlama ünitesi ve kapalı sistem kemoterapi uygulaması yapılan bu kapsamda bir merkezin, Türkiye’de yalnızca Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunduğunu söyledi.
Günlük 100 kanser hastasına hizmet verilebiliyor
Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nin İç Anadolu Bölgesi başta olmak üzere, diğer bölgelere de hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Metin Özkan, “Burası çok katlı hastalarımız için genel ve özel odaların bulunduğu, aynı zamanda genel tedavi merkezlerinin olduğu, hastalarımız için ilaçların hazırlandığı, eğitim ve poliklinik hizmetlerinin verildiği bir ünite. Hastalar ayaktan tedavi almak için buraya geliyorlar ve günlük kapasitemiz 65 ile 100 arasında değişiyor. Ayrıca merkezimizde kısa süreli hasta takibi yapabileceğimiz ve destek tedavi verebileceğimiz 4 yataklı bir ünitemiz de var. Orada hastalara serumla destek ya da semptomlarını, sıkıntılarını gidermek için destek tedavileri de uygulayabiliyoruz” dedi.
İlaçlar tamamen el değmeden hazırlanıyor
Kanser hastalarına yapılan kemoterapi uygulamasının robotik sistemle el değmeden gerçekleştirildiğini, böylece daha sağlıklı ve güvenilir bir tedavi süreci izlendiğini vurgulayan Prof. Dr. Metin Özkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Birçok ünitede kemoterapi verilebiliyor ama burada ilaçlar kapalı sistem uygulaması şeklinde yapılıyor. Biz yıllardır kapalı sistem uygulama ve kemoterapi hazırlama setlerini kullanıyorduk zaten ama şu anda ilaçlarımız robotik sistemle hazırlanıyor. Böylece ilaçlar el değmeden, daha güvenli ve sağlıklı şekilde hazırlanıyor. Boşa giden ya da atılan ilaç miktarında azalmalar oluyor, ilaçlar miligram bazında hesaplanarak hastalara veriliyor. Bu şekilde hem ilaç tasarrufu yapılmış oluyor hem de personelin ya da hasta yakınının ilaçtan etkilenmesi gibi durumlar ortadan kaldırılmış oluyor.”
“Amacımız; kaliteli ve dünya standartlarında hizmet”
Nazende-Nuri Özkaya Onkoloji Gündüz Tedavi Merkezi’nde 1 onkoloji yan dal asistanı uzman doktor, 2 iç hastalıkları asistanı, 3 eğitim hemşiresi, 10 kemoterapi uygulama hemşiresi, 1 diyetisyen ve kemoterapi hazırlama ünitesinde de 4 biyoloğun görev yaptığını söyleyen Prof. Dr. Metin Özkan, kemoterapi ilaçlarının FDA onaylı ONB belgesine sahip aparatlarla, tam otomatik kapalı uygulama sistemi ile hazırlandığını, uygulama alanında ortam olumsuzluğunu önleyen çoklu kemoterapi uygulama setleri ve infüzyon pompaları ile hizmet verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Metin Özkan, merkez olarak önceliklerinin, kanser tanısı almış tıbbi tedaviye ihtiyaç duyan hastaların, moral ve motivasyonlarını yüksek tutarak tedavi sürecini optimum şartlarda hasta konforunu gözetmek, böylece kaliteli ve dünya standartlarında hizmet sunmak olduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.