Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Kaçak Avcılara Göz Açtırılmıyor

Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, avlanması yasak olan yaban hayvanlarını avlayan kaçak avcılara göz açtırmıyor. Ekipler 2016 yılında 72 kaçak avcı yakalayarak ekipmanlarına el koydu.Orman ve Su İşleri Bakanlığı...

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2016 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2016 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, avlanması yasak olan yaban hayvanlarını avlayan kaçak avcılara göz açtırmıyor. Ekipler 2016 yılında 72 kaçak avcı yakalayarak ekipmanlarına el koydu.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Kocaeli Şube Müdürlüğü ekipleri, ormanlarda avlanması yasak olan yabani hayvanları avlayan kaçak avcılara kök söktürüyor. Ormanlık arazilerde kaçak avcılık yapan kişileri tek tek yakalayan ekipler, kaçak avcıların av ekipmanlarına da el koyuyor. Orman ve Su İşleri Kocaeli Şube Müdürlüğü ekiplerinin kaçak avcılardan ele geçirdiği av ekipmanları, müdürlük binasında sergilendi.
Kaçak avcılık ile ilgili yaptıkları çalışmaları anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Osman Demirel, “Bizim faaliyetimizin en önemli dallarından biri olan 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun ve yönetmeliğinin uygulanması ile ilgili faaliyetlerimizin çıktıları şu an burada. Bunlar kara avcılığı esnasında usulsüz olarak avcılık yaptıkları kişilerden ele geçirilen malzemeler. Bunlara el konuluyor ve bu kişiler avdan men ediliyor. Kendileri hakkında da kanun gereği idari yaptırım uygulanıyor. Eğer hayvan avlamışlarsa da, hayvan başına tazminat ödüyorlar” dedi.
72 AVCIYA YASAL İŞLEM YAPILDI
Kocaeli ilinde yapılan faaliyetleri anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı Kocaeli Şube Müdürü Kerim Gençoğlu ise, “2016-2017 av dönemi içerisinde yaklaşık 475 tane avcı kontrol edildi. 72 tane avcıya yasal işlem yapılarak toplamda yaklaşık 54 bin TL’lik bir idari para cezası kesildi. Kocaeli ilinde bugüne kadar eğitimli ve belgeli 5 bin 187 avcımız bulunuyor. Bu avcılarımız her yıl bizim kontrolümüz içerisinde belli dönemlerde avlanma yapmaktadırlar” şeklinde konuştu.
Kuş yakalamak için kurulan kapanlar, yaban hayvanlarını kendisine çekecek sesler çıkartan ses üniteleri ve çok sayıda tüfek sergilenirken, avlanmak isteyenlerin yapması gereken tedbirler de anlatıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.