Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Japonlar’ın Halkoyunları Merakı

Edirne’ye Kakava ve Hıdrellez Şenliklerine katılan Japon turistler yöresel folklor oyunları öğrenmeye başladı. Binlerce kilometre uzaklıktan Türkiye’ye ve Edirne’ye gelen Japonlar, buradaki kültürel etkinliklere katılarak yerel halklarla...

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2016 13:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2016 13:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Edirne’ye Kakava ve Hıdrellez Şenliklerine katılan Japon turistler yöresel folklor oyunları öğrenmeye başladı. Binlerce kilometre uzaklıktan Türkiye’ye ve Edirne’ye gelen Japonlar, buradaki kültürel etkinliklere katılarak yerel halklarla eğleniyorlar.
Edirne’de Hıdrellez’e katılan yabancı turistlerin dikkatini çeken kültür etkinlikleri onları halkoyunlarını öğrenmeye zorladı. Kakava ve Hıdrellez Şenliklerine eğlenen başta Japonlar olmak üzere yabancı turistler, Edirne yöresi halkoyunları dersi almaya başladı. Japon turistler Türkiye’de çeşitli yörelerin de halkoyunlarını oynadıkları kaydedilirken, Edirne yöresini oynamak için özel ders alıyorlar.
Japon Turist Yoko Kraliche, arkadaşı Ikuyo ile beraber Japonya’da Türk halkoyunlarını oynadıklarını belirterek, kutura kutura isimli bir grupla bunu gerçekleştirdiklerini söyledi. Türkiye’ye gelerek, Türk hocalardan ders aldıklarını belirten Yoko, “Karşılama, Karadeniz, kaşık oynuyoruz. Bu sezon da Kakava’ya katılıp, Trakya’daki halk danslarını Anadolu Folklor Vakfı Edirne şubesinden bir hocayla öğreniyoruz. Kırklareli Karşılama, Karadeniz Horon ve Roman dansları oynuyoruz” dedi.
Japon İkuyo Funahara ise japonya’da kendisinin Türk halkoyunları grubu olduğunu belirterek, “12 kişilik grubun ismi Haru Kelebek. Edirne’yi çok sevdim, buradaki Karşılama dansını sevdim, isteyerek öğreniyorum ve iyi geçiyor” şeklinde konuştu.
Burcu Kısakürek ise ‘Oriyantal İstanbul’ isimli bir proje gerçekleştirdiklerini dile getirerek, “Her yıl dünyanın dört bir yanından dansçıları bir yerde buluşturarak, burada Türk danslarını öğrenmelerini sağlıyoruz. En popüler programımız da Edirne’deki Kakava ve Hıdırellez turlarımız. Bu yıl ki grubumuzda, Japonya, İngiltere, Hollanda’dan misafirlerimiz var. Burada yerel hocalardan bölgenin danslarını öğreniyorlar. Burada öğrendiklerimizi Kakava ve Hıdrellez şenliklerinde sergiliyoruz. Bu Hıdrellez yerel ve otantik bir festival, onlara çok enterasan geliyor, hoşlarına gidiyor” ifadelerini kullandı.
Daha önce kalabalık 70 kişilik gruplarla Edirne’ye geldiklerini kaydeden Kısakürek, bu yıl ciddi bir düşüş yaşadıklarını belirtti. Türkiye’ye gelenlerin kendilerini daha güvende hissetmeleri için Edirne’deki sürelerini uzattıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.