Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) İnsanı Ve Ürünleri Organik 700 Yıllık Pazar

Osmanlı kültürünün günümüzde de yaşatıldığı Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki 700 yıllık Beyce Pazarı’nda köylülerin sattığı organik ürünler büyük rağbet görüyor. İsmi türkülere konu olan Beyce Pazarı’nda gerçek organik...

Haber Giriş Tarihi: 23.04.2016 09:16
Haber Güncellenme Tarihi: 23.04.2016 09:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Osmanlı kültürünün günümüzde de yaşatıldığı Bursa’nın Orhaneli ilçesindeki 700 yıllık Beyce Pazarı’nda köylülerin sattığı organik ürünler büyük rağbet görüyor. İsmi türkülere konu olan Beyce Pazarı’nda gerçek organik ürünlerin satıldığını ifade eden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "700 yıllık pazarımızda kilograma hala okka, paraya gayme diyen köylülerimizin emeğiyle yetiştirilmiş organik ürünler satışa sunuluyor" dedi.
Zeki Müren’in seslendirdiği "A Fadime’m senle kaçalım, Beyce Pazarı’nda dükkan açalım" türküsü dahil olmak üzere birçok türküye konu olan Beyce Pazarı, haftanın salı günleri çevre illerden de otobüslerle gelen birçok vatandaşı ağırlıyor. Köylülerin kendi bahçelerinde yetiştirdiği ve tükettikleri ürünlerden fazla gelen sebze ve meyveleri satmak için tezgah açtığı pazardaki ürünlerde hiçbir hile ve katkı maddesi olmadığını söyleyen Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Geçmişi çok eskiye dayanan Beyce Pazarı’nda köylüler kendi yetiştirdikleri yiyecekleri satıyorlar. Pekmez, bal, sebze ve meyveleri pazarda satarak evlerine katkıda bulunuyorlar. Bu pazardan alışveriş yapmak için vatandaşlar otobüslerle ilçemize geliyor. Pazarımız hemen hemen hiçbir değişiklik olmadan günümüze intikal etti. Pazarımızı modernleştirmeyerek tarihi dokusunu korumaya gayret ediyoruz" dedi.
PARA YERİNE "GAYME"
Satılan gıdaların organik olduğunu anlatan Tatlıoğlu, "Tereyağımızdan peynirimize hiçbir ürün hile ve katkı içermiyor. Ürünü yetiştiren birinci elden pazarda tezgah açıyor. 60- 70 yaşındaki dedelerimiz ve ninelerimiz satış yapıyor. Kültürümüzün yaşatıldığı bir bölge olduğu için hala kiloya okka, paraya gayme (kaime-kağıt para) deniyor. Bu nostaljik yapı da bozulmadan devam ediyor. Doğal ürünleri doğal kişilerin elinden satın almak insana ayrı bir haz veriyor. Pazarımızın insanı da ürünleri gibi organik" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.