Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hurma Tezgahtaki Yerini Aldı

Sakarya’da hurma ticareti yapan Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, hurma alacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak, hurmalarını merdiven altı satan kişilerden değil, tavsiye edilen yerlerden almasını önerdi.Ramazan ayına sayılı günler...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 10:50
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sakarya’da hurma ticareti yapan Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, hurma alacak vatandaşlara uyarılarda bulunarak, hurmalarını merdiven altı satan kişilerden değil, tavsiye edilen yerlerden almasını önerdi.
Ramazan ayına sayılı günler kala tezgahlardaki yerini alan hurmaya vatandaşlar talep göstermeye başladı. Pazarda her bütçeye göre hurma bulunuyor. Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, “Ramazan ayı yaklaşıyor. Ramazan ayından akla gelen ilk şey hurma. Biz bütün hurmaları Türkiye’ye Suudi Arabistan’dan getiriyoruz. Bunların içerisinde Ürdün’den getirdiklerimizden var. Hurma Ramazanda sofralarımızın vazgeçilmez bir ürünüdür. Ama hurmanın normal hayatta da tüketilmesini öneriyoruz çerez niyetine” dedi.
HURMA FİYATLARI UYGUN
Hurma fiyatlarının uygun olduğunu belirten Osmanlı Hurma sahibi Süleyman Uzunoğlu, “Hurma fiyatları Türkiye’de 10 TL ile 40 TL arasında devam ediyor. Bizim ürünlerimiz direk hurma bahçesinden tedarik edildiği için piyasaya oranla, yani hurma işiyle iştirak eden kişilere göre biraz daha uygundur. Birinci eldendir. Hijyeniktir, temizdir, güvenlidir. Verdiğimiz her ürünün arkasında durarak, garantisini vererek hurmayı pazarlıyoruz. Türkiye’deki hurma tüketimi ile ilgili söyleyecek olursak ben hurma ticaretine başladığımda Suudi Arabistan’dan 20 TIR hurma geliyordu, şimdi ise yaklaşık 500 TIR Türkiye’ye yurt dışından hurma giriyor” diye konuştu.
TAVSİYE EDİLEN YERDEN ALSINLAR
Vatandaşlara hurma alırken dikkat etmesi konularda uyarılarda bulunan Süleyman Uzunoğlu, “Hurma çeşitleri saymakla bitmez. Suudi Arabistan’da 250’ye yakın hurma çeşidi var. Bizde bünyemizde bulundurduğumuz ürünler 20-25 tür hurma vardır. Hurma alacak müşterilerimize birkaç önerim olacaktır. Hurma alırken hurmanın eski olup olmadığına dikkat etsinler, güvenli yerden alsınlar Böyle merdiven altı esnaftan, tozun toprağın içerisinde olan caddelerde satılan hurmalardan almasınlar. Düzgün yerlerden, tavsiye edilen yerlerden hurmalarını alsınlar” ifadelerini kullandı.
BU SENE HASAT FAZLA
Bu sene hurma hasadının fazla olduğunu da belirten Uzunoğlu, “Müşterilerimiz geçen seneki toplanan ve stok halinde bekletilen hurmalardan yiyecekler. Ama ağustos ayında toplayacağımız hurma hasadı bu sene gayet iyi. 10 gün önce bahçeleri gezdim Suudi Arabistan’da. Verim gayet iyi geçen seneden yüzde 20 dalda fazla hurma var. Tabi dalda fazla hurma olması kalitenin arttığı anlamına gelmez, bazen çok hurma olur kalite düşük olabilir. Onu da bir buçuk ay sonra tespit edebiliriz. Bu sene hasat fazla” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.