Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Hayvanat Bahçesinde Oryantiring Yarışması

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle liseler arası oryantiring yarışması düzenlendi.Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2016 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2016 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Hayvanat Bahçesinde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle liseler arası oryantiring yarışması düzenlendi.
Kocaeli’nin Darıca ilçesinde bulunan Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı’nda 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle, Dilovası’nda bulunan beş lisenin katılımıyla oryantiring yarışması düzenlendi. Hayvanat Bahçesinde düzenlenen oryantiring yarışmasında 50 öğrenci parkın çeşitli yerlerine yerleştirilen ipuçlarını bulmak için kıyasıya mücadele ettiler.
“DERECEYE GİRMEYİ BEKLİYORUM”
Yarışmaya katılan öğrencilerden Furkan Yüran, “Yarışma çok eğlenceli geçti. Yarışma sürecinde hem hayvanları gördük hem burayı tanıdık. Yarışma çok eğlenceliydi. Dereceye gireceğimi sanıyorum, sonuçların açıklanmasını bekliyorum. Parkurda en çok maymunların olduğu kısmı beğendim. Hatta fotoğraf çekildik arkadaşlarla. Parkur çok zorluydu. 100 numaralı ipucunu bulana kadar çok zorlandım. Yine de buldum bitirdim. Dereceye girmeyi bekliyorum” dedi.
“PARKURDA ZIMBALARIN YERE DÜŞMESİNDEN DOLAYI ZORLUK YAŞADIM”
Parkurda yarışan öğrencilerden Merve Nur ise, “Buraya gelirken tek hedefim vardı, oda dereceye girmekti. Bundan sonra kendim için ve bir daha bu sporu yapabilecek arkadaşlarım için en hayırlısını diliyorum. Bir daha gelirsem, bu sefer olmamış olsa bile bir daha ki sefer dereceye girmek için elimden gelen her şeyi yapacağım. Parkur güzeldi ama bazı yerlerde zorluklar yaşadık. Zımbaların yere düşmesi, çocukların sürekli önümüze çıkması gibi. Parkurun birkaç yerinde zımbaların yere düşmesinden dolayı zorlandım ama onun dışında her hangi bir zorlanma problemi yaşamadım” şeklinde konuştu.
“5 LİSEDEN 50 ÖĞRENCİ KATILDI”
Kocaeli Oryantiring İl Temsilciliğinden Eğitim Kurulu Başkanı Ali Erdem, “19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladığımız bu hafta içerisinde gençlik adına yapılan yarışmalardan birindeydik bugün. Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesinde Dilovası’nda ki 5 liseden 50 sporcu ile bir yarışma düzenledik. Bu sayede çocuklarımız oryantiring sporu ile tanışmış oldular” ifadelerini kullandı.
“ORYANTİRİNG SPORU, ÜLKEMİZDE YAYGINLAŞAN BİR SPOR”
Oryantiring sporu hakkında bilgiler veren Erdem, “Oryantiring sporu artık günümüzde ülkemizde de yaygınlaşan, şehir hayatından sıkılan insanların doğada yapabilecekleri, ailece yapabilen, insanların sosyalleşmesini sağlayan harita ve pusula yardımıyla hedef bulmadan ibaret bir spor dalı” dedi.
“KIZLARIN PARKURU 8, ERKEKLER PARKURU 9 HEDEFTEN OLUŞMAKTA”
Düzenlenen yarışmanın nasıl yapıldığına yönelik bilgi veren Erdem, “Haritalandırdığımız hayvanat bahçesinin içerisinde gençler kategorisinde bir parkur hazırladık. Kızların parkuru 8 hedeften, erkeklerin parkuru 9 hedeften oluşmaktaydı. Gençler ellerine verdiğimiz bu haritalar yardımıyla ve haritaya bağlı kalmak şartıyla sırasıyla bu hedefleri buldular ve işaretlediler” şeklinde konuştu.
“BURADA ZORLU BİR PARKUR HAZIRLADIK”
Darıca Faruk Yalçın Hayvanlar Alemi ve Botanik Parkı Eğitim ve Pazarlama Müdürü Gökmen Aydın, “19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bu hafta gençlik haftası olarak kutluyoruz. Bu nedenle çeşitli etkinlikler hazırladık. Bunlardan birisi de Dilovası Kaymakamlığı ile birlikte hazırladığımız oryantiring yarışlarıydı. Burada zorlu bir parkur hazırladık. Lise öğrencileri parkurda kısa zamanda belirlenmiş ipuçlarını bulmaya çalıştılar. Hayvanat bahçesi olarak bu tür çalışmalara her zaman destek vermekteyiz. Spor, doğa, sanat, kültür hepsi birbiriyle bağlantılı unsurlar. Böyle anlamlı bir organizasyonu gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.
Düzenlenen yarışmanın ardından, öğrenciler, öğretmenler ve hayvanat bahçesi yetkilileri toplu fotoğraf çektirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.