Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Gürsu’ya sporcu fabrikası

Bursa’nın Gürsu ilçesine yapılan "sporcu fabrikası" kapılarını açmak için gün sayıyor.Gürsu Belediyesi, inşa ettiği sporcu fabrikasıyla ilçeye vizyon kazandırmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile 4 bin...

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bursa’nın Gürsu ilçesine yapılan "sporcu fabrikası" kapılarını açmak için gün sayıyor.
Gürsu Belediyesi, inşa ettiği sporcu fabrikasıyla ilçeye vizyon kazandırmaya devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile 4 bin metrekarelik alana 11 milyon maliyet ile inşa edilen sporcu fabrikası, yakında faaliyete başlayacak. Bursa’nın doğusuna gençler için yapılan sporcu fabrikasında 6 adet standartlara uygun antrenman salonu, çok fonksiyonlu uluslararası standartlara sahip 1 adet dönüşümlü çok maksatlı salon, soyunma odaları, idarî ofisler, sağlık odaları ve kafeterya alanları yer alacak. Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi’nin yanında yükselen spor alanında takım halinde ve ferdî bütün spor faaliyetleri yapılabilecek.
İnşaat alanında incelemelerde bulunan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, eline aldığı kaynak makinesi ile ustaya taş çıkarttı. Mustafa Işık, “Gürsu sahip olduğu tarihî, doğal ve kültürel zenginlikleriyle, tarım ve sanayideki büyük potansiyeliyle Bursa’nın önemli merkez ilçeleri arasındadır. Belediyemiz tarafından oluşturulan sportif ve kültürel tesislerimizle ilçe halkımız için sosyal yaşam alanlarını arttırmak, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırıp spor ve diğer faydalı uğraşlara yönlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz. Bu anlamda, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle ilçeye kazandırdığımız sporcu fabrikası tamamlandı. İnşallah 2017 yılının 6. ayında teslim edilecek. Bu alanda aynı anda 9 spor dalı icra edilebilecek” dedi.
Gürsu’da şu anda 2 bin 500’e yakın lisanslı sporcu olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Işık, “Basketbol, voleybol, hentbol, futsal, güreş, taekwondo, karate, boks, masa tenisi, jimnastik, okçuluk, fıtness, judo, duvar tırmanma gibi birçok spor yapılabilecek. Ayrıca mevcut futbol sahası ve halı sahalar da yenilenerek hizmete devam edecek. Burada yetişen gençlerimiz, Avrupa ve dünya şampiyonalarında boy gösterecek” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.