Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Görme engelli genç kız, hissederek kilim dokuyor

Kastamonu’da görme engelli 13 yaşındaki genç kız, dokuma tezgahında hissederek kilim dokuyor.Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kuzeykent Fuar Alanında açılan Öğrenme Şenliği’nde görme engelli 13 yaşındaki Saliha Sarıgöz’ün...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2017 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Görme engelli genç kız, hissederek kilim dokuyor

Kastamonu’da görme engelli 13 yaşındaki genç kız, dokuma tezgahında hissederek kilim dokuyor.

Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kuzeykent Fuar Alanında açılan Öğrenme Şenliği’nde görme engelli 13 yaşındaki Saliha Sarıgöz’ün dokuma tezgahında kilim dokuması davetlileri şaşırttı. Seydiler’den gelerek şenliğine katılan Saliha Sarıgöz, dokuma tezgahında hissederek kilim dokuyor.

Öz Yeni Ay Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde özel eğitim gören görme engelli 13 yaşındaki Saliha Sarıgöz, şenliğe Seydiler’den gelerek katıldığını belirterek, dokuma tezgahında hissederek kilim dokuduğunu söyledi.

İç dünyasında yaşadığı duyguları dokuduğu kilimlerine döktüğünü söyleyen Saliha Sarıgöz, kilim dokuyarak boş vakitlerini değerlendirdiğini ifade ederek, kilim dokumadan şuana kadar herhangi bir gelir elde edemediğini kaydetti.

Kilim dokumayı çok sevdiğini ve kilim dokumasını öğrenmek için üstün gayret gösterdiğini belirten Saliha Sarıgöz, büyüdüğü zaman Dublaj Sanatçısı olmak istediğini söyledi. Ablasıyla birlikte Türk filmlerini izlediğini ve bu yüzden dublaj sanatçısı olmaya karar verdiğini ifade eden Saliha Sarıgöz, “Ablamla birlikte Türk filmi izliyoruz. Filmlerde başkasının sesi, filmde oynayana veriliyor. Bende sesimi filmlerde oynayan başkasına vermek istiyorum. Bu yüzden dublaj sanatçısı olmak istiyorum” dedi.

Öz Yeni Ay Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurs Öğretmeni Nezahat İnanır ise, “Özel Eğitim merkezimizde görme engelli öğrencilerimize dokuma öğretiyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oluyorlar, evlerine daha mutlu dönüyorlar. Saliha adlı öğrencimiz yaşı küçük ve hafta bir gün ders alıyor. Ben yıllardır bu işin içinde olmama rağmen bu kadar başarılı olabileceğini düşünmemiştim. Saliha’nın azmi ve uğraşısı beni çok şaşırttı. Yemek bile yemek istemeden tezgahın başına oturuyor. Çok emek verdi ve 6 ayda işi öğrendi. Azmin elinden hiçbir şey kurtulmuyor. Azim çok başka bir şey. Engelli çocuklar hiçbir şey yapamaz diyenlere Saliha’yı görmelerini tavsiye ediyorum. Saliha’yı gördükten sonra kararınız, fikriniz değişecektir. Düşünceleriniz tamamen değişecektir. Bu tarz aktivitelerle engelli çocuklarımıza destek verilirse daha güzel şeyler ortaya çıkacaktır” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.