Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Evlenemeyen Aksaraylı Çobanların İsyanı

AKSARAY (İHA) – Aksaraylı çobanlar, son zamanlarda mesleklerinden dolayı dünya evine girmekte zorlanıyor. Kendilerine kız verilmediğini söyleyen genç çobanlar, evlenememekten şikayetçi.Hayvancılık sektöründe İç Anadolu’nun güçlü...

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2016 11:44
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2016 11:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AKSARAY (İHA) – Aksaraylı çobanlar, son zamanlarda mesleklerinden dolayı dünya evine girmekte zorlanıyor. Kendilerine kız verilmediğini söyleyen genç çobanlar, evlenememekten şikayetçi.
Hayvancılık sektöründe İç Anadolu’nun güçlü bir merkezi olan Aksaray’da çobanlar, evlenemediklerinden dert yanıyor. Çobanlar, her ne kadar meslek isimleri sürü yöneticisi olarak değiştirilse de bazı sıkıntılarından hala kurtulabilmiş değil. Çobanlara ve aynı zamanda köyde yaşayan gençlere kız verilmediğini belirten Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, "Çobanlara gerçekten kız verilmiyor. Neden? Çünkü insanlar köylerde yaşamak istemiyorlar. Temel sorun bu. İnsanların köylerde yaşamasını temin etsek çobanlara da kız verirler. Aslında köyde yaşayan gençlerimize kız vermiyorlar desek daha kapsamlı ve doğru olacak. Çünkü insanlar daha iyi şartlarda, daha iyi yerlerde daha güzel yerlerde yaşamak istiyorlar. Bu herkesin bir hakkıdır. O yüzden bizler özellikle köylerimizi küçük birer minyatür şehir haline getirerek bu sorunu çözeriz diye düşünüyorum" dedi.
Onlarca çoban arkadaşının bekar gezdiğini ve kız verilmediğini belirten Çoban Ramazan Ayhan ise, "Biz çobanlık yapıyoruz. Onca arkadaşlarımız var ama kız vermiyorlar, bekar geziyorlar. Çoban deyip bu arkadaşlarımıza kız vermemek ayıp oluyor. Çobanız diye insan değil miyiz? Neymiş, çoban mışız, sigorta yokmuş, koyunun arkasındaymışız. Onca çoban arkadaşlarım var evli, huzurlu, mutlu" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.