Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Evde dondurma yapmak isteyenlere, uzmanından dondurma tarifi

Ramazan Bayramı öncesinde evlerinde tatlı olarak dondurma yapmak isteyen vatandaşlara dondurmacı İbrahim Karaca, evde dondurma yapımının tarifini verdi.Ramazan Bayramında şerbetli tatlı yerine hem daha besleyici hem de ferahlatıcı olan dondurmayı...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Evde dondurma yapmak isteyenlere, uzmanından dondurma tarifi
Ramazan Bayramı öncesinde evlerinde tatlı olarak dondurma yapmak isteyen vatandaşlara dondurmacı İbrahim Karaca, evde dondurma yapımının tarifini verdi.
Ramazan Bayramında şerbetli tatlı yerine hem daha besleyici hem de ferahlatıcı olan dondurmayı evlerinde yapmak isteyen ya da markette satılan dondurma yerine misafirleri için yapmış oldukları tatlının yanında doğal dondurma ikram etmek isteyen vatandaşlara, 18 yıldır dondurmacılık yapan İbrahim Karaca evde dondurmanın nasıl yapılabileceğinin tarifini verdi.
“Dondurma, 2 kilo süt, 400 gram şeker ve 20 gram salep ile yapılmaktadır”
Evde doğal bir dondurmanın nasıl yapılabileceğini anlatan Dondurmacı İbrahim Karaca, “Evde doğal bir dondurma yapmak için, marketten 2 kilo süt, 400 gram şeker ve 20 gramda aktarlardan da bulunabilecek bir salep alınması gerekmektedir. Öncelikle sütümüzü kaynama derecesinde 45 dakika kadar kaynatmalıyız. Ardından salep ve şekeri birbirine karıştırarak kaynayan süte ilave etmeliyiz. Süt, salep ve şekerden oluşan karışımı kısık ateşte kaynama derecesine kadar yaklaşık 40-45 dakika yeniden kaynatacağız. Kaynayan karışımımızı soğumaya bırakacağız” dedi.
“Sütlü karışım 20 dakika buzlu karışımın içinde dövülerek dondurma haline getirilir”
Soğuma işleminin ardından dondurmanın tam kıvama gelmesi için yapılması gereken işlemleri anlatan Karaca, “Karışımımız bir saat dinlendikten sonra büyük bir kabın içerisine buzlarımızı kırıp koyacağız. Buzlu karışımımızı daha küçük bir çelik tencerenin içine dökeceğiz. Karışım buzun verdiği soğuklukla yavaş yavaş kıvama geleceği için tahta bir kaşıkla döverek karıştıracağız. Yaklaşık 20 dakika karışan bu karışım tam dondurma kıvamına gelecek. Tam kıvama gelen dondurma, buzdolabının buzluğun şoklamaya bırakıldığında birkaç saat sonra yemeğe hazır olacaktır” şeklinde konuştu.
Uzmanlar sıcak yaz aylarında şerbetli tatlı yerine ferahlatıcı dondurmanın tüketilmesini öneriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.