Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Eşyalarıyla Sokakta Kaldılar

İstanbul’da yaşadığı zorluklar nedeniyle ailesini alarak memleketi Zonguldak’a dönmek isteyen Gülten Türkmen, yıllardır görüşmediği ailesinden kalan evin satıldığını öğrenince eşyalarıyla sokakta kaldı.Yaklaşık 10 yıl önce...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2016 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2016 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul’da yaşadığı zorluklar nedeniyle ailesini alarak memleketi Zonguldak’a dönmek isteyen Gülten Türkmen, yıllardır görüşmediği ailesinden kalan evin satıldığını öğrenince eşyalarıyla sokakta kaldı.
Yaklaşık 10 yıl önce memleketi Zonguldak’tan İstanbul’a taşınan 40 yaşındaki Gülten Türkmen, birkaç yıl önce oğlu Tuncay’ın düğününü yaptı. Ancak talihsizlikler Gülten Türkmen’in peşini bırakmadı. Dünyaya gelen torunu Berkecan’a karaciğer sirozu teşhisi konulan Türkmen, gelini ve oğlu ile torununun tedavi masrafları için çabaladı. Ancak Gülten Türkmen, İstanbul’da yaşadığı zorluklar nedeniyle oğlu, torunu ve gelinini de alarak memleketi Zonguldak’taki ailesinin evine dönmek istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kapısını çalan Türkmen, belediye yetkililerinden eşyalarının memleketi Zonguldak’a taşınması için yardım istedi. Talebi kabul edilen Türkmen, torunu Berkecan, gelini ve oğlunu da alarak Zonguldak’a geldi. Karaelmas Mahallesi’ndeki ailesinin evine gelen Gülten Türkmen, evin birkaç yıl önce satıldığını öğrenince sokakta kaldı. İstanbul’dan getirdiği eşyaların bir kısmını komşularının evine koyan Türkmen, yetkililere seslendi.
Hasta bakıp temizlik yaparak para kazandığını anlatan Gülten Türkmen, ameliyat sonrası çalışamayınca zor günler yaşadıklarını söyledi. Eşyalarının bir kısmını yol kenarına koyan Türkmen, hayırseverlerden ev istedi. Yaklaşık 5 yıl önce eşinden ayrılan Gülten Türkmen, yıllardır görüşmediği ailesini arayarak yardım istedi. Gülten Türkmen, ailesinin evi sattığını öğrenince sokakta kaldıklarını anlattı. Türkmen, yaşadıkları dramı şöyle anlattı:
“Şu an öyle bir zor durumdayız ki eşyaları başkalarının evine sığdırdık. Kendimiz başkalarının evine girmek istemiyoruz. Çünkü kimseye yük olmak istemiyorum. Herkesin durumu belli, insanlardan utanıyorum. Öyle zor durumdayız ki gidecek yerimiz yok. Ev tutsam, imkanım da yok. Çok çaresizim. Allah insanı çaresiz bırakmasın. Ameliyat olduktan sonra kiramı ödeyemedim. Fıtık ameliyatı oldum. Zaten sağ ayağım sakat kaldı. Bu yüzden eşyalarım İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Zonguldak’a getirildi. Aileme güvendim geldim. Ailem burada yok, gitmiş. Geri dönme imkanım da yok. Geri dönsem de İstanbul’da evim yoktu zaten. Orada kirada yaşıyordum. Çalışamayınca kirayı da ödeyemedim. Ev işlerinde temizlik yaparak geçiniyordum, hasta bakıyordum. Şu an çok zor durumdayım. Sokakta kalmak çok zor. İyileşebilsem yine çalışırım. Doktor iyileşmemin bir seneyi bulabileceğini söylüyor.”
Karaciğer sirozu hastası torunu Berkecan için çabalayan Gülten Türkmen, kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.