Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Esnaftan ilginç tanıtım yazısı

Eskişehir’de bir cep telefonu bayisi çalışanları, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine hem karşı çıkmak hem de sattıkları ürünün dayanıklılığını gösterebilmek adına dükkan içine ve dışına astıkları, ‘Darbeye karşı...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 11:34
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 11:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’de bir cep telefonu bayisi çalışanları, 15 Temmuz’da meydana gelen darbe girişimine hem karşı çıkmak hem de sattıkları ürünün dayanıklılığını gösterebilmek adına dükkan içine ve dışına astıkları, ‘Darbeye karşı milli irade kadar sağlam, kırılmaz cam’ yazısı ile dikkat çekti.
İstiklal Mahallesi Ertuğrul Bey Sokak üzerinde bulunan bir cep telefonu bayisinin çalışanları sıra dışı bir yazı hazırladılar. Çalışanlar, sattıkları kırılmaz camın dayanıklılığını gösterebilmek ve 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminde Türk halkının göstermiş olduğu milli dayanışma ve mücadeleyi vurgulamak amacıyla ‘Darbeye karşı milli irade kadar sağlam, kırılmaz cam!’ yazısı hazırladı. Renkli olarak kağıda basılan yazı üzerinde, Türkiye haritası üzerine bezenmiş Türk bayrağı ve bir çekiçle cep telefonu ekranına vurulmasını gösteren fotoğrafı bulunuyor.
“Darbeye karşıyız”
Hazırladıkları yazı hakkında konuşan iş yeri çalışanı Murat Durur, her türlü darbeye karşı olduklarını söyledi. Durur, “Bu zamana kadar ülkemizde birçok girişim oldu. Biz darbeye karşıyız. Darbe, demokrasi olarak bizi ileriye götürecek bir şey değil. Millet olarak bu ülkeye kan verdiysek, can verdiysek, bu bayrağa renk verdiysek, sonuna kadar darbecilere karşıyız. Bizim buradaki esprimiz, bu Türk halkının ne kadar güçlü, ne kadar sağlam bir iradesi olduğunu göstermektir. Tampered camlarını zaten herkes satıyor, herkes uyguluyor, bizim getirttiğimiz biraz daha kalitelisi, biraz daha iyisi. Bizim buradaki ayrıntıyı espriye dökmemizin sebebi bunu herkes yapıyor ama milli irade, yani Türk halkının iradesi, Türk halkının dirayetinin bizim malımızda yansımasını istedik. Reklamı da bu şekilde düşündük” ifadelerini kullandı.
“Satmakta olduğumuz kırılmaz camları demokrasiyle bağdaştırmak için böyle bir isim bulduk”
İş yeri sahibi Afif Doğan ise, kendilerinin milli iradeyi sonuna kadar savunan bir aile olduklarını dile getirdi. Doğan, “Biz darbelere karşıyız. 80 darbesini görmüş bir insan olarak darbeleri kabul etmediğimizi, darbelerin her zaman ülkemize, vatanımıza, milletimize zarar verdiğini ve bizim bundan hiç faydalanmadığımızı, onun için sürekli demokrasiyi tercih ediyoruz. Cuntalara, yapılacak olan darbelere her zaman karşıyız. Her zaman silahlı kuvvetlerimizle, bakanlarımızla, vekilimizle, milletimizle el ele daha güzel günlere gelmek için Allah’ın izniyle daha güzel günler görürüz umarım. Şu anda satmakta olduğumuz kırılmaz camları demokrasiyle bağdaştırmak için böyle bir isim bulduk. Hem milletimiz kazansın hem devletimiz kazansın darbeye karşı kırılmaz cam diyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.