Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Epilepsi hastası ailenin yürek burkan dramı

Van’da epilepsi hastası olan 7 çocuğuna hem anne hem de babalık yapan 51 yaşındaki kadının dramı yürek yakıyor.Tuşba ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’nde topraklı bir evde epilepsi hastası 7 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan anne...

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 11:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 11:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Van’da epilepsi hastası olan 7 çocuğuna hem anne hem de babalık yapan 51 yaşındaki kadının dramı yürek yakıyor.
Tuşba ilçesine bağlı Yalı Mahallesi’nde topraklı bir evde epilepsi hastası 7 çocuğuyla hayata tutunmaya çalışan anne Canan Kahramanoğlu’nun dramı ve kızının başına gelenler görenlerin yüreğini dağlıyor. 32 yıl evli kaldığını ve her şeyin 10 yıl önce başladığını anlatan Canan Kahramanoğlu, “10 yıl önce eşim emekli olunca bizi Antalya’ya götürdü. Eşim iki evlilik yapmıştı. Burada diğer eşi ve çocuklarını alarak kayıplara karıştı. Bende epilepsi hastası 7 çocuğumla ortada kaldım. Bir oğlum geçen sene vefat etti. Şimdi 2 oğlum ve 5 kızım epilepsi hastasıdır. İki çocuğum da hem epilepsi hastasıdır hem de beyinlerinde tümör var” dedi.
“Epilepsi hastası kızım şiddet görünce şizofren oldu”
Büyük kızının önceki yıl Eskişehir’den biriyle evlendiğini anlatan anne Canan Kahramanoğlu, “Eskişehir’den gelmişlerdi, kızımı görmüşler, hanım hanımcık bir kızdı. Ama epilepsi hastalığı vardı. Gelin olarak istediler, düğün dernek yapıldı. Eskişehir’e götürdüler. ‘Nikâhımızı falan orada yapacağız’ dediler. Ancak kızım 7 aylık hamile iken eşi ve kaynanası tarafından çok şiddet görüyormuş. Konu herhalde mahkemeye falan taşınmış. Eskişehir’den bir savcı aradı beni, kızımı aldım. Hastanede yatırdım. Çocuğa zarar verir diye sezaryenle bebeği aldılar, iki ay boyunca kızımı yatağa bağlı bir şekilde tuttular ve tedavisi yapıldı. Sonra şizofren olduğu ortaya çıktı. Bebek var, bebeğin ihtiyaçlarını karşılayamıyoruz. Çocuklarım hasta oldukları için gelirim de yok, çalışamıyorum. Erkek çocuğuma da iş vermiyorlar, epilepsi olduğu için doktorlara götüremiyorum” şeklinde konuştu.
Üç ayda bir 850 lira engelli maaşı aldığını belirten Kahramanoğlu, şunları söyledi:
“Ev sahipleri kira ödemediğim zaman beni evlerinde çıkarmak zorunda kalıyorlar. Çocuklarım hasta ve kalabalık olduğumuzdan kimse evini de bize kiraya vermek istemiyor. Gelirim de yok, o yüzden devlet büyüklerimizden ve hayırseverlerden yardım talep ediyorum. Elimizde 9 aylık Maral bebek var. Onu bırakıp bir yere gidemiyorum. Bu da elimi ayağımı bağlıyor. Üç ayda bir iki kızım için 850 lira devlet engelli parası veriyor. Diğer çocuklarımın raporları olmadığı için onlara herhangi bir maaş verilmiyor.”
7 çocuk, 9 aylık bir bebek ve kiralık toprak bir ev...
9 aylık Maral bebekten de endişe ettiğini belirten Kahramanoğlu, “Bebeğimizden endişe ediyoruz. Bebekte kimi şüpheler var. Onun da kontrol altına alınması gerekiyor. Bu noktada tüm yetkililerimizden bize sahip çıkmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın başında bir anne, bir baba olarak şimdiye kadar durdum. Şimdi de onları kaybetmek istemiyorum. Ölünceye kadar sahiplenmek istiyorum” diye konuştu.
51 yaşındaki Canan Kahramanoğlu’nun Derya, Demet, Deniz, Rabia Sedanur isimli 5 kızı, Murat ve Serdar isimli iki oğlu ile 9 aylık Maral bebekle kiralık olan toprak evde hayat mücadelesi veriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.