Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Enkaz Arasında Oyun

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlardan geriye kalan boş kovanlar, evleri yıkılan çocukların oyuncağı oldu.Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı....

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2016 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2016 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Enkaz Arasında Oyun
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki operasyonlardan geriye kalan boş kovanlar, evleri yıkılan çocukların oyuncağı oldu.
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, 13 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Mayıs itibari ile gündüzleri kaldırıldı. Yasağın kalkması ile beraber ilçeye gelen birçok aile, evlerinin enkazları ile karşılaştı. Çatışmalar nedeniyle hasar gören evlerine giren vatandaşlar, sağlam kalan eşyalarını kurtarmaya çalışırken, çocuklar ise enkazlar arasında oyun oynayarak eğlenmeye çalıştı. Anne babaları yakılıp yıkılan evlerinde sağlam kalan eşyalarını ararken, evlerinin bahçesinde sağlam kalan salıncağında sallanmaya devam eden Yusuf, evin hasar görmeyen tek odasında kitaplarını toplayan Edanur da o çocuklardan ikisi.
Dördüncü sınıf öğrencisi Edanur Karabulut, sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçeye bağlı Bataklı köyüne göç etmek zorunda kaldıklarını ve eğitiminden geri kaldığını söyledi. Evlerinde sadece kendi odasının sağlam kaldığını belirten Edanur, ailesinden kimseye bir zarar gelmediği için yine de mutlu olduğunu söyledi. Eğitimine devam edip mühendis olmak istediğini belirten Edanur, "Evimiz için çok ağlıyordum. Evimiz yıkıldı. Umarım kısa zamanda yine bir evimiz olur" dedi.
Çatışmaların yaşandığı sokaklarda boş kovanları toplayarak oynayan minik Yusuf ise, ablası Edanur ile boş kovanlardan uzun bir kemer oluşturmaya çalıştı. Mermi kovanlarını oyuncağa dönüştüren Yusuf, daha sonra evlerinin bahçesinde sağlam kalan salıncağında sallanarak anne babasını izledi.
Anne Ayşe Karabulut ise, "Evimize havan topu değmiş ve yıkılmış. Bu haksızlıktır. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Çok zor durumdayız. Perişanız, hayatımız mahvoldu. Bu saatten sonra mal mülk neyedir?" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.