Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Engelsiz Oda Hizmeti

Manisa’da Şükran Bilginer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde örgün eğitimlerini tamamlayarak Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde açılan meslek edindirme kursuna katılan 14 zihinsel engelli birey Manisa Anemon Otel’de uygulamalı eğitim...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da Şükran Bilginer Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’nde örgün eğitimlerini tamamlayarak Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde açılan meslek edindirme kursuna katılan 14 zihinsel engelli birey Manisa Anemon Otel’de uygulamalı eğitim gördü.
Doğru eğitimle birlikte sosyal hayatta özgüvenlerini arttıran ve ’Biz de varız’ diyebilen engelli bireyler, yaşamlarını kolaylaştırmanın ötesine geçerek iş hayatında da kendilerini gösteriyor. Manisa’da Şükran Bilginer Zihinsel Engelliler Okulu’nda örgün eğitimlerini tamamlayarak Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde açılan meslek edindirme kursuna katılan 14 zihinsel engelli birey Manisa Anemon Otel’de kat hizmetleri servisinde uygulamalı eğitim gördü. Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde gördükleri teorik eğitimi pratiğe döken zihinsel engelli öğrenciler profesyonel kat hizmeti görevlilerini aratmadı. Eğitmenlerinin de yardımlarını alan öğrenciler Manisa Anemon Otel’de görevli bir kat hizmetleri görevlisiyle birlikte odalarda yatakları düzeltti, temizlik yaptı.
Açılan eğitimler hakkında bilgi veren Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Aynur Özdemir, "Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’nde yetiştirme kurslarımız var. Kat hizmetleri kurslarımız kapsamında Anemon Otel’de uygulamalı çalışma yaptılar. Öğrencilerimiz gerçekten çok güzel çalışıyorlar. Öğretmenlerimize çalışan bütün arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah burada eğitim aldıktan sonra iş görüşmesi de yapıyorlar. Büyük ihtimal işe de başlayacaklar" dedi.
"UMARIM ÖRNEK OLUR"
Şükran Bilginer Özel Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Hasan Şahin ise Manisa’da 2012 yılından beri engelli çocuklara hizmet ettiklerini ve geçtiğimiz yıl da ilk mezunlarını verdiklerini söyledi. Şahin, "Şu anda Yunusemre Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Kat Hizmetleri Bölümü’nü seçerek örgün eğitimden sonra uygulamalı eğitim çalışmalarına da devam etmektedirler. Bu çocuklarımızın kendi başlarına bağımsız olarak yaşama kazandırmak, sosyal hayatında kendilerini ’Biz de varız’ demek adına böyle bir projeyi Yunusemre Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte yürüttük. Bu dersin uygulamasını yapmak için buraya geldik. Anemon Otel’deki yetkililere de teşekkür ederiz. Bize ev sahipliği yaptılar" dedi.
Gelecek yıl 50’ye yakın öğrencinin mezun olacağını ve halk eğitim merkezlerindeki meslek edindirme kurslarına katılacağını sözlerine ekleyen Şahin, "Meslek Edinme Kurslarından başarıyla bitiren öğrencilerimizi bu hizmet sektöründe işe yerleştirme çalışmalarımız devam etmektedir. Engelli çocuklarımızın özgüvenlerinin geliştirilmesi anlamında kendilerini ifade etmeleri anlamında, toplumla bütünleşmeleri anlamında çok sağlıklı bir uygulama olarak görüyoruz. Umarım diğer engellilerle ilgili eğitim kurumlarına bir örnek olur" diye konuştu.
14 zihinsel engelli tüm gün boyunca Manisa Anemon Otel’deki uygulamalı eğitimlerine devam etti. Uygulamalı eğitimlerini tamamlayan başarılı öğrenciler daha sonra çeşitli özel kurumlarda istihdam edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.