Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Engelli Gazeteci Engel Tanımıyor

Mardin’de 23 yıldır matbaacılık ve gazetecilik yapan bedensel engelli Rıdvan Fidan, tüm engellere meydan okuyor. Hem fiziksel hem de mesleki engelleri birer birer aşan Fidan, onlarca gazeteci yetiştirdi.Mardin’in tek engelli gazetecisi olan Rıdvan...

Haber Giriş Tarihi: 12.05.2016 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 12.05.2016 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’de 23 yıldır matbaacılık ve gazetecilik yapan bedensel engelli Rıdvan Fidan, tüm engellere meydan okuyor. Hem fiziksel hem de mesleki engelleri birer birer aşan Fidan, onlarca gazeteci yetiştirdi.
Mardin’in tek engelli gazetecisi olan Rıdvan Fidan, 23 yıldır kent basınına yön veriyor. Çıraklıktan patronluğa uzanan hayat hikayesinde Mardin’de birçok gazetecinin yetişmesine vesile olan Fidan, bazen eline fotoğraf makinesi alarak haber kovalayıp, bazen de matbaanın başında gazete baskısı yaparak gününü geçiriyor. Hem fiziksel hem de mesleki engelleri birer birer aşan Fidan, kentte yerel yayım yaptığı İletişim adlı gazetesinde onlarca gazeteci yetiştirdi.
Mesleğe, 23 yıl önce dayısının matbaasında çırak olarak başladığını anlatan Fidan, “Daha sonra gazetecilik daha ağır bastı. 1995 yılında yerel gazete çıkardım. Şu an gazetecilik mesleğine devam ediyorum. Engelli olmam mesleğimi hiçbir şekilde etkilemiyor. Aksine mesleğimi severek yapıyorum” dedi.
Mardin’deki gazetecilerin yüzde 70’inin İletişim gazetesinde yetiştiğini ifade eden Fidan, “Mardin İletişim gazetesi kentte bir okul misyonu üstlenmiş durumda. Şu anda mevcut personel sayımız 9. Şu ana kadar Mardin’de 50’ye yakın gazeteciyi yetiştirdim” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.