Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Engelli Çocuklarına Bebek Gibi Bakıyor

Eşini kaybettikten sonra engelli iki oğluna hem annelik, hem babalık yapan 58 yaşındaki Yıldız Elekçi, fiziksel engelli oğlunun dışarı çıkabilmesi için akülü araç istiyor.Elazığ’ın Karşıyaka Mahallesi’nde tek katlı evde yaşayan...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eşini kaybettikten sonra engelli iki oğluna hem annelik, hem babalık yapan 58 yaşındaki Yıldız Elekçi, fiziksel engelli oğlunun dışarı çıkabilmesi için akülü araç istiyor.
Elazığ’ın Karşıyaka Mahallesi’nde tek katlı evde yaşayan 7 çocuk annesi Yıldız Elekçi’nin eşi Zeki Elekçi, 10 yıl önce kalp krizi yüzünden hayatını kaybetti. Yıldız Elekçi, diğer çocuklarının da evlenip, evden ayrılmasıyla 2’si engelli, 3 çocuğuyla bir başına kaldı. Hayatın zor şartlarına rağmen çocuklarını kimseye muhtaç etmemek için çabalayan Elekçi, kendi ihtiyaçlarını göremeyen engelli iki oğlunu gözünün önünden ayırmıyor. Fiziksel engelli 35 yaşındaki Deniz ve zihinsel engelli 23 yaşındaki Uğur’a bebek gibi bakan Elekçi, bunları yaparken çok mutlu olduğunu ve ölene kadar da yapmaya devam edeceğini söyledi.
“ONLAR BENİM CİĞERLERİM”
Oğlu Uğur’un 3 aylıkken menenjit hastalığı geçirdiğini ve bu yaşına kadar hep tedavi gördüğünü anlatan anne Elekçi, “Başının iki tarafında da hortum var. Gerçekten zor durumdayım. Sofrada 10 sefer kalkıp oturuyorum. Onların her şeyi benim, onlar da benim ciğerlerim. Deniz ise hiç ayağı kalkmıyor yerde sürünüyor. Seve seve bakıyorum. Kurban olduğum Allah bize uygun görmüş mecbur yapacağız. Gece 10 sefer kalkıyorum, bazı geceler yatmıyorum onlara bakıyorum” dedi.
“BİR KOLUM GİTSE DİĞERİNİ YİNE VERİRİM”
Çocuklarını çok sevdiğini dile getiren Elekçi, “Ciğer atılır mı hiç. Hiçbir şey olmasa ölüme kadar bakacağım. Bir kolum gitse diğer kolumu yine onların önüne vereceğim. Onlar benim her şeyim, ciğerlerimdir. Bu engelli maaşı sonradan çıktı. İnsan sırf bunun için çocuklarına bakmaz. Ben sonuna kadar onlara bakacağım” diye konuştu.
Doğuştan fiziksel engelli doğan oğlu Deniz’in 35 senedir içeriye mahkum olduğunu ifade eden Elekçi, “Oğlum Deniz içeriye mahkum. Hiç dışarıya çıkmıyor. Allah rızası için ona bir akülü araba versinler. Her zaman içerideler. Biraz televizyon birazda balkonda oturuyorlar. Bir yere gidemiyorlar” ifadelerinde bulundu.
Annesinin üstünü giydirdiğini ve kendisini temizlediğini anlatan Deniz Elekçi de, her şeyinin onun sayesinde olduğunu söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.