Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) En Sıcak Ekmek Mücadelesi

Adana’da termometrelerin 51 derece gösterdiği şu günlerde belediye işçileri yola asfalt dökerek ekmeklerini kazanıyor.Türkiye’yi etkisi altına alan Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Adana’da hava sıcaklığı mevsim...

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da termometrelerin 51 derece gösterdiği şu günlerde belediye işçileri yola asfalt dökerek ekmeklerini kazanıyor.
Türkiye’yi etkisi altına alan Kuzey Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası nedeniyle Adana’da hava sıcaklığı mevsim normallerinin 10 derece üzerinde seyrediyor. Meteoroloji’nin verilerine göre hava sıcaklığı 41 derece ölçerken, termometreler 51 dereceyi gösterdi. Sıcak havada vatandaşlar sokağa çıkmaya bile korkarken, bu sıcak havada ekmeklerini kazanmak için çalışmak zorunda kalanlar var. Bunların en başında ise Seyhan Belediyesi Yol İşleri’nde çalışan ve asfalt döken işçiler. Sıcak havaya rağmen gece-gündüz demeden işçiler vatandaşlara hizmet için çalışıyor. Sıcak havayla bir de asfaltın sıcağı birleşince çalışanlar bir günde 5-6 kez duş almak, 5-6 kez kıyafet değiştirmek ve litrelerce su tüketmek zorunda kalıyor. 5 yıldır asfalt döküm işinde çalışan 35 yaşındaki İlhami Solgun, çok zor bir iş yaptığını belirterek, "Adana’da hava çok sıcak. Ancak bu sıcaklık asfaltın sıcağıyla birleşince 100 derece oluyor" dedi.
2 aydır asfalt içinde çalışan Ufuk Küçük (26) ise sıcakta çalışmanın çok zor olduğunu, ancak ekmek parası için çalışmak zorunda kaldıklarını ifade ederek, "Her gün 5-6 kez kıyafet değiştiriyoruz. Gördüğümüz yerde suya giriyoruz. Çok fazla su tüketiyoruz. Ancak bu işi yapmaya mecburuz. Asfaltın sıcağıyla Adana sıcağı birleşince inanılmaz sıcak oluyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.