Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Doğuştan engelli adam yaşlı annesiyle yaşam mücadelesi veriyor

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde kolları ve bacakları gelişmeyen 49 yaşındaki Kutbettin Turan, 74 yaşındaki annesiyle yaşam mücadelesi veriyor.İlçenin Hasankeyf Mahallesi’ndeki deprem konutlarında yaşayan 49 yaşındaki Kutbettin Turan,...

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2016 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2016 10:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde kolları ve bacakları gelişmeyen 49 yaşındaki Kutbettin Turan, 74 yaşındaki annesiyle yaşam mücadelesi veriyor.
İlçenin Hasankeyf Mahallesi’ndeki deprem konutlarında yaşayan 49 yaşındaki Kutbettin Turan, kollarının ve bacaklarının olmaması nedeniyle bir çocuk gibi annesinin yardımıyla hayata tutunuyor. Doğduğundan beri kolları ve bacakları gelişmeyerek kısacık kalan Turan, 74 yaşındaki annesi Zeynep Turan’la yaşam mücadelesi veriyor. 6 kardeşten ikincisi olan ve hiç evlenmeyen Turan, annesinin yardımı olmadan kendi başına hiçbir ihtiyacını karşılayamıyor.
Çocuğunun bu durumu karşısında üzülen anne Zeynep Turan, çok yaşlı olduğunu belirterek, “Ben öldükten sonra çocuğumun hali ne olacak?” dedi.
Turan, protez kol ve bacak istiyor
Daha önce evden dışarıya çıkamayan Turan, Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engelliler Derneğinin hediye ettiği akülü araba sayesinde yaşamının biraz kolaylaşmasına rağmen bunun yeterli olmadığını belirtti. Turan, yardımseverlerden protez kol ve bacak istediğini söyledi.
“Kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor”
Kutbettin Turan’ı sık sık ziyaret ettiğini ifade eden Yaşama Sevinci Doğubayazıt Engeliler Derneği Başkanı Oktay Topçi, “Kutbettin Turan’dan üç ay önce haberdar olduk. Hem kolları hem de bacakları yok. Biraz çıksın, dolaşsın diye kendisine bir araba verdik. Ancak bu sefer arabayı nasıl kullanacağı sıkıntısını yaşadık. Arabanın kolunu yaklaştırdık, fakat Kutbettin Turan’ın kolları olmadığı için yine kullanamadı. Sonra bir çubuk yaptık ve şimdilik çok iyi olmasa da bununla kullanıyor. Bizim öncelikli amacımız, Kutbettin Turan’a bir protez kol ve bacak yapmak. Hiç olmazsa kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılasın diye bunu düşündük. Kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayamıyor. Hep birilerinin yardımıyla ihtiyaçlarını gideriyor. Babası vefat etmiş, annesi de 74 yaşında. Allah korusun yarın öbür gün annesine bir şey olursa tek başına ne yapacak? Şu anda en büyük endişemiz ve sıkıntımız budur” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.