Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Darp edilen taraftarın babası İHA’ya konuştu

Konyasporlu holiganların darp ettiği Muğlalı Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu’nun babası Ersun Karaoğlu, “Böylesine çirkin bir olay hiçbir anne, babanın ve çocuğunun başına gelsin istemem. Oğlumun tek suçu Galatasaraylı olmak. Umarım bu olayı gerçekleştirenler cezasını çeker” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 21:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Konyasporlu holiganların darp ettiği Muğlalı Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu’nun babası Ersun Karaoğlu, “Böylesine çirkin bir olay hiçbir anne, babanın ve çocuğunun başına gelsin istemem. Oğlumun tek suçu Galatasaraylı olmak. Umarım bu olayı gerçekleştirenler cezasını çeker” dedi.

Süper Lig’in 8. haftasında oynanan Konyaspor-Galatasaray maçından önce Muğla’dan gelen Galatasaray taraftarı Hakan Karaoğlu’na saldıran Konyasporlu bazı holiganlar, gencin yalvarışlarına aldırış etmeden onu darp etmişti. Gözaltına alınan holiganlar, adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı. Yaşanan bu üzücü olayın sosyal medyaya yansımasının ardından başta Galatasaray ve Konyaspor kulüpleri olmak üzere tüm Türkiye, Konya Selçuk Üniversitesi öğrencisi Hakan Karaoğlu’na sahip çıktı. Galatasaraylı yönetici Ural Aküzüm, darp edilen genç taraftarı Fenerbahçe derbisinde TT Stadyumu’nda ağırlayacaklarını belirtirken, Konyaspor Kulübü de genci 19 Ekim’de oynanacak olan Konyaspor-Salzburg maçına davet ettiklerini açıkladı.

Kan donduran olayın ardından darp edilen gencin babası ilk kez İHA muhabirine konuştu. Muğla’nın Milas ilçesinde çay ocağı işleten Hakan Karaoğlu’nun babası Ersun Karaoğlu, oğlunun öğrenci olduğunu belirterek, “Maç günü beni aradı ve maça gideceğini söyledi. ‘Gitme’ dedim ancak ısrarla gitmek istediğini söyleyince dikkatli olmasını söyledim. Maçın oynanacağı stat çevresinde bir grup Konyaspor taraftarının saldırısına uğradığını ne yazık ki sosyal medyaya düşen görüntülerle öğrendik. Hemen kendisine ulaştım ve sağlık durumu hakkında bilgi aldım. En azından ciddi bir sorunun olmadığını gördük. Bu yaşananları elbette Konya halkına veya tamamen Konyaspor taraftarına mal edemeyiz. Bunu yapanlar bir avuç kendini bilmez. Onlara taraftar bile demeye dilim varmıyor. Allah kimseye, hiçbir anne, babaya ve onun çocuğuna böyle bir olayı yaşatmasın” dedi.

"Endişemiz devam ediyor"

Saldırganların polis tarafından kısa sürede bulunup adliye sevk edildiğini belirten baba Karaoğlu, “Ancak daha sonra adli kontrol şartı ile serbest kaldıklarını öğrendim. Dolayısıyla oğlumun başına yeniden bir şey gelir mi diye endişem devam ediyor” diye konuştu.

Yaşanan talihsiz olayın ardından olayın mağduru olan oğluna tüm Türkiye’nin sahip çıktığını belirten Karaoğlu, “Sonuçta ben evini bu çay ocağından kazandığıyla geçindiren biriyim. Üç tane oğlum var. Birisi İstanbul’da, diğeri 10 yaşında ve bir de Hakan var. Buradan kazandığım para ile oğlumu okutmaya çalışıyorum. Yardım etmek, burs vermek isteyenler o günden beri bizleri arıyor. Hatta Milli Eğitim Bakanlığımız bile ‘Seni öğrenci yurduna yerleştirelim’ diye oğlumu aramışlar. Bu anlamda herkese teşekkür ediyorum. En anlamlı yardım talebi ise futbolcu Serdar Aziz’den geldi. Serdar Aziz, oğlumun tüm eğitim masraflarını karşılamak istediğini bildirdi. Bir kez daha tüm duyarlı insanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.