Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Çözüm Süreci Iğdır’daki Doğa Sporlarına İlgiyi Artırdı

Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki tarihi Tuz Mağaraları, Tekelti Dağı, çözüm süreci ile birlikte doğa sporcularının uğrak merkezi haline geldi.Tuzluca Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği bul 2’incsi düzenlenen, ‘Doğa Yürüyüş...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 15:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Iğdır’ın Tuzluca ilçesindeki tarihi Tuz Mağaraları, Tekelti Dağı, çözüm süreci ile birlikte doğa sporcularının uğrak merkezi haline geldi.
Tuzluca Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği bul 2’incsi düzenlenen, ‘Doğa Yürüyüş ve Dağcılık Etkinliği’ kapsamında genel merkezi İzmir’de bulunan ve Türkiye’nin çeşitli illerinde yönetim ve temsilcilileri bulunan Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü davet edildi. Etkinlikler kapsamında programa katılan 24 doğa sever sporcuya, Tekelti Dağı, tarihi Tuz Mağarası, Çıyrıklı Köyü Kuş Cenneti tanıtıldı, ilçe halkıyla kaynaşma toplantıları yapıldı. Tuz mağarasındaki gezi sonda açıklamada bulunan Tuzluca Belediye Başkanı Mehmet Gültekin, belediyelerin yol su kanalizasyon çalışmamalarının yanından yerel demokrasileri de güçlendirme gibi bir görevleri de olduğunu söyledi. Tuzluca’nın bölgenin hem kültürel hem de turistik tanımının yapılması için belli etkinliklere düzenlediklerini ifade eden Gültekin, “Tuzluca Belediyesi olarak gecen yıl başlattığımız ‘doğa ve dağcılık’ etkinliğin de bir başka hizmetimizdir. Özellikle Ege’nin muhtelif bölgelerinde gelen Zirve Dağcılık Kulübü üyelerinin burada gelmesi bir ilktir. Yaklaşık 40 yıldır kim adına ne derse desin gerçek olan bu bölgede bir iç savaş var. Bu aslında burada yaşayan hakların istemediği bir savaştır. Muğla’dan Fethiye’den buraya gelen insanlar çözüm sürecinin çok cılızda olarak devam ettiğini gösteriyor. Anadolu doğasında her rengin, her kültürün ve her inançların önemli olduğunu burada bir kez daha da görmüş olduk. Bu faaliyetlerin Türkiye’deki bölgelerin ve halkların pekişmesinde önemli bir etken olacağını düşünüyorum” dedi.
“GİTMEDİĞİMİZ YER BİZİM DEĞİLDİR İNANCIYLA BU BÖLGELERE GELMİŞ DURUMDAYIZ”
Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Genel Başkanı Orhan Kozan da, kulüp olarak 6 ayda bir Türkiye’nin farklı illerinde, temsilciliklerinin bulunduğu illerde koordinasyon toplantıları düzenlediklerini ifade ederek sözlerine şöyle devam etti:
“Bu toplantıyı da özellikle Iğdır’da yapmayı uygun bulduk. Türkiye’nin Siyasi konjonktür ve geldiğimiz çözüm süreci ile birlikte bizim burada bulunmamızı daha da anlamlı kılıyor. Kulüp olarak faaliyetlerimiz sadece dağlara gitmekle değil sosyal projelere, hayata sahip çıkma, çevreye sahip çıkmakla, insana sahip çıkmakla bir misyon görevimizin olduğuna inanıyoruz.”
“Bu bölgedeki insanların acılarını görmek, buradaki insanlarla el ele tutuşup ortak mücadele etmek asıl amacımız” diyen Kozan, “Bu yüzden Tuzluca’yı koordinasyon merkezimiz olarak seçtik. Gecen yılda geldik, bu yılda tekrar gelerek neden burada bulunduğumuz anlatmaya çalışıyoruz. Bizimle buraya gelmekte çekinen, korkan kardeşlerimize daha el ele kardeşçe buradaki kitleyle pekişeceğine inanıyorum. Bizde yıllardır bu bölgedeki yaşananları izlerken yanlış kaygılarımız oldu, yanlış düşüncelerimiz oldu. Gitmediğimiz yer bizim değildir inancıyla bu bölgelere gelmiş durumdayız. Geldiğimizde gördük sıcacık bir coğrafya var. Dağcılar olarak; doğaseverler olarak bu bölgedeyiz! İnşallah bundan sonrada buradaki birlikteliklerimiz devam edecektir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.