Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Çocukluk Hayaliyle Yıllardır Şampiyonalarda Boy Gösteriyor

Eskişehir’in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen "F3A Radyo Kontrollü Model Uçak Akrobasi Türkiye Şampiyonası"na katılan Tamer Abaşlıoğlu, katıldığı şampiyonalarda yıllardır derece elde ediyor.Türk Hava...

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2016 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2016 12:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Çocukluk Hayaliyle Yıllardır Şampiyonalarda Boy Gösteriyor
Eskişehir’in İnönü ilçesinde Türk Hava Kurumu (THK) tarafından düzenlenen "F3A Radyo Kontrollü Model Uçak Akrobasi Türkiye Şampiyonası"na katılan Tamer Abaşlıoğlu, katıldığı şampiyonalarda yıllardır derece elde ediyor.
Türk Hava Kurumu’nun havacılığı sevdirmek ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında düzenlediği şampiyonada, model uçaklar kıyasıya mücadele etti. Bu yıl İnönü’de 15’incisi gerçekleştirilen şampiyonada yarışmacılar, hem ferdi hem de takım olarak değerlendirilirken, nefes kesen akrobatik hareketlerle de izleyicileri büyüledi. 48 yarışmacının yer aldığı şampiyonaya yarışmacılarından Tamer Abaşlıoğlu, çocuklukta başlayan sevdasıyla yıllardır yarışmalarda boy gösteriyor. Geçmiş yıllardaki şampiyonalarda ikinciliği ve üçüncülüğü bulunan ve 2010 yılında model uçakla ilk birinciliğini elde eden Abaşlıoğlu, son 4 yıldır düzenlenen yarışlarda da üçüncülüğü elden bırakmıyor.
"ÇOCUKLUK HAYALİM PİLOT OLMAKTI"
Çocukluğunda pilot olmayı hayal ettiğini anlatan Abaşlıoğlu, model uçakların halk arasında yaygın olmadığını belirtti. Halkın model uçaklara oyuncak gözüyle bakmasının rahatsızlık verdiğini ifade eden Tamer Abaşlıoğlu, "Modelcilikle 89-90’lı yıllarda tanıştım. Çocukluktan beri çok sevdiğim, merak ettiğim bir şeydi. Bir arkadaşım vasıtasıyla bir fırsat buldum. Model uçak radyo kontrollü model uçakla tanışmış oldum. Zaten model uçakla uğraşan birçok arkadaşımızın çocukluk hayalidir pilot olmak. Bir kısmı bu hayale kavuşamasa, bu da bir pilotluk biliyorsunuz. Halk arasında yaygın olmaması ve uzaktan bakıldığında bir oyuncak gibi gözükmesi bizi rahatsız ediyor. Aslında çok ciddi bir iş. Yani böyle basitçe hemen öğrenilebilecek yapılacak bir iş değil. Çok da zor değil ama havacılığı sevmekle alakalı bir şey. Birçok gencimiz, birçok genç kardeşimiz başlıyor. İmkanları doğrultusunda devam edenler var. Çok yetenekli Türk pilotlarımız var. Türkiye’de maalesef çok katılımcı bulamıyoruz bu branşa. Fakat diğer branşlarımızda Avrupa dereceleri almış birçok arkadaşlarımız gençlerimiz var. Bu biraz da pahalı bir hobi gibi bu kısmı" dedi.
"İNÖNÜ BİZİM İÇİN FIRSAT OLDU"
Abaşlıoğlu, 2010 yılında birincilik aldığını dile getirerek açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
"İlk 6 sene içerisinde hep ikincilik üçüncülük gibi sıralarda yer aldım. Tabii ki bu bir tecrübe kazanmak isteyen bir şey. 2009’da tekrar döndüm. 1996’da ara verdim modelciliğe. 12 yıl aradan sonra 2008-2009 da tekrar başladık. 2010’da ilk Türkiye birinciliğini aldım. 2011’de Türkiye Şampiyonası yapılmadı. 2012’de ikinci oldum. 13’den beridir üst üste üçüncü şampiyonluğu aldım. Bu sene bakalım dördüncülüğü yakalayabilecek miyiz? Burada bizim yaptığımız branş, ciddi meleke, yetenek ve çalışmak isteyen bir şey, disiplin isteyen bir şey. İstanbul’da birçok yer var. Yeni yeni de çoğalmaya başladı. Fakat tabi çok arzu edilen seviyede değil. İnönü bizim için bir fırsat oldu. Çok güzel bir doğa, yeşillik içerisinde bütün arkadaşlar çok seviyoruz burada yarışmayı. Çünkü gençliğimizde izci kampı gibi bizim böyle 3-4 günlük toplanmamız, bir araya gelmemiz, değişik bir hava oluşturuyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.