Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Çocukluğundan Beri Mezarlıkta Yaşıyor

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Hüseyin Gündüz, çocukluğundan beri hayatını mezarlıkta sürdürüyor.Hüseyin Gündüz, ilerlemiş yaşına rağmen belediyenin sunduğu iyi şartlardaki yaşamı istemiyor. Hayatı boyunca...

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde yaşayan 65 yaşındaki Hüseyin Gündüz, çocukluğundan beri hayatını mezarlıkta sürdürüyor.
Hüseyin Gündüz, ilerlemiş yaşına rağmen belediyenin sunduğu iyi şartlardaki yaşamı istemiyor. Hayatı boyunca hiç evlenmeyen ve çocukluğundan bu yana mezarlık içerisinde bulunan kulübede kalan Gündüz’e, Sarıcakaya Belediyesi ile Sarıcakaya Kaymakamlığı yeni bir prefabrik ev yaptırdı. Evin ihtiyaçları belediye ve kaymakamlık tarafından karşılanıyor. Mezarlıkta düşerek kolunu kıran yaşlı adamın rahatsızlıkları ile de Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler yakından ilgileniyor. Yaşlı adama daha iyi şartlar teklif eden Güler, her seferinde olumsuz yanıt alıyor.
"TAHSİS ETTİĞİMİZ KALORİFERLİ YERİ KABUL ETMİYOR"
Hüseyin Gündüz’ü küçüklüğünden beri hatırladığını anlatan Başkan Güler, yaşlı adamın kendilerine Allah’ın bir emaneti olduğunu söyledi. Gündüz’e sahip çıktıklarını belirten Güler, "Kaymakamlık ile birlikte tüm ihtiyaçlarını karşılamak için çalışıyoruz. Kol rahatsızlığından önce hamam seferlerimize katılıyordu. Yakacağı olmadığı için yine yardım ediyoruz. Kolu kırıldığında hastaneye götürdük omuz bölgesinde bir kırık tespit edildi. Tedavisinin yapılması için gerekli ne varsa yerine getirmeye çalışıyoruz. Geçen yıl tüm Türkiye’de yoğun bir kar yağışı ile birlikte zor kış şartları vardı. Kendisine kaloriferli bir yer tahsis ettik ama kendisi bunu kabul etmedi. Çünkü şu an yaşadığı bölgede çok daha huzurlu olduğunu ifade ediyor. Tahsis ettiğimiz yerde bir gece bile kalmadı. Buradaki kapısına mezarlıklar müdürü diye tabela asmış. İlçe halkı onu Camikebir mahallesinin mezarlıklar müdürü diye biliyor. Madem ki huzurlu ortamı burası, bizde buradaki evini daha da güzelleştirerek ve insani koşullara getirerek destek oluyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.