Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Büyükşehir destek verdi, ekinezya gelir kapısı oldu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü’nün destekleri ile ekinezya ve dağ kekiği üretimine başlayan kadın girişimci, hasadını gerçekleştirdiği ürünlerle kadınların da alternatif ürünler üretebileceğini gösterdiklerini...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 10:12
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 10:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Tarım İl Müdürlüğü’nün destekleri ile ekinezya ve dağ kekiği üretimine başlayan kadın girişimci, hasadını gerçekleştirdiği ürünlerle kadınların da alternatif ürünler üretebileceğini gösterdiklerini söyledi.
Balıkesir´in Bandırma ilçesinde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği kadın girişimci Berrin Yetkinver, ekinezya, adaçayı ve dağ kekiği üretimini gerçekleştirerek ürün hasadına başladı. Bandırma´nın Doğanpınar Mahallesi’nde kurduğu üretim çiftliğinde tohumlarını Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü’nün katkılarıyla temin eden Yetkinver, uzun uğraşlar sonucunda ektiği tarlasında ekinezya, adaçayı ve dağ kekiğini toplamaya başladı. Berrin Yetkinver, "Kadınlara bir faaliyet ve bölgeye yeni bir ürün olması amacıyla Tarım İl Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte başlattığımız projenin şu anda üretim aşamasından hasat aşamasına geldik. Ekinezya, Adaçayı ve Tıbbi Amaçlı Dağ Kekiği ekerek insanlara farklı bir ürün alternatifi sunmak istedik. Nisan ayından bu yana yaptığımız çalışmalarda başarılı olduk. Şimdi ekinezya ve adaçayının hasadını yapıyoruz. Bir dönem sonra da dağ kekiğinin hasadını yapacağız. Hem alternatif ürün olması açısında hem de tıbbi aromatik bitkiler açısında bölgeye alternatif bir kaynak sağlamış oluyoruz" dedi.
Bandırma’da ilk kez ekinezya ve adaçayı üretimini gerçekleştiren Yetkinver, "Ekinezya’nın bizim ürettiğimiz cinsi çay olarak ve tıbbi ilaç ham maddesi olarak kullanılabiliyor. Adaçayımız yine yağlık adaçayı dediğimiz yağlık tıbbi ve çay olarak kullanılabiliyor. Dağ Kekiği’nin de yağını çıkarmak için üretimini yapıyoruz" dedi.
Bayan Çiftçi Berrin Yetkinver, kendisine ücretsiz olarak fide desteği sağlayan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Yetkinver, "Amacımız bu projenin içerisine aldığımız kadınların kendilerine bir gelir kaynağı sağlaması. İkinci olarak da bölgede alternatif ürünlerin üretilebileceğini ve pazarlanabileceğini bölge halkına göstermekti. Hem kadınların sisteme çekilmesi ve bölgedeki üretimi sağlamak açısından oldukça başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Çıkan sonuçlar çok olumlu oldu. Devlet desteği olarak Tarım İl Müdürlüğü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bize ücretsiz fide desteği sağladı. Bundan sonraki satış ve pazarlama konusunda kendi çabamızla üreteceğiz. Bu tür aromatik bitkiler için açıklanan devlet desteklerinde de yine faydalanmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.