Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Bursa’da Top Atışının Yerini Teknolojik SES Bombası Aldı

Bursa’da iftar saatinde ve sahurda daha önceden kullanılan top atışı artık yerini ses bombasına bıraktı.Osmanlı’dan bu yana ramazanda sahur ve iftar vakitlerini duyurmak için kullanılan geleneksel Ramazan topu tarih oldu. Osmanlı Devleti’nin...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Bursa’da Top Atışının Yerini Teknolojik SES Bombası Aldı
Bursa’da iftar saatinde ve sahurda daha önceden kullanılan top atışı artık yerini ses bombasına bıraktı.
Osmanlı’dan bu yana ramazanda sahur ve iftar vakitlerini duyurmak için kullanılan geleneksel Ramazan topu tarih oldu. Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osmangazi ve oğlu Orhangazi’nin de türbelerinin bulunduğu Tophane sırtlarından asırlardır devam ettirilen Ramazan topu uygulaması yerini, gelişen teknolojiyle birlikte ses bombasına bıraktı. Geçtiğimiz yıllarda geleneksel olarak uygulamada olan Ramazan toplarının içerisine parça bezler dolduruluyordu. Topun içine doldurulan bezlerin etrafa saçılarak kirliliğe sebep olması nedeniyle uygulama yerini ses bombasına bıraktı. Ses bombası, iftar ve sahur vakitlerinde bir itfaiyecinin kontrolünde patlatılıyor.
Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekipler, ’kalk’ ve ’imsak’ için olmak üzere iki ses bombası patlattı. Eski topların hemen önünde patlatılan ses bombası vatandaşların ilgisini çekerken, eski toplar ise turistik gezi yapanların fotoğraf çektirdiği araçlar haline geldi.
Bursa’nın büyük camileri ise mahyalarla süslendi. Ulucami’deki mahyada ise "Gelin gönüller yapalım" mesajı yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.