Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Bir yılda 80 kilo verdi hayatı değişti

Zonguldaklı 33 yaşındaki Kerem Barutçu, aşırı kilolarıyla zor günler geçirmesi üzerine ameliyat masasına yattı. Mide küçültme operasyonu geçiren Barutçu, bir yılda 80 kilo verdi.İstanbul’da özel bir firmada perakende satış uzmanı...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 10:21
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 10:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldaklı 33 yaşındaki Kerem Barutçu, aşırı kilolarıyla zor günler geçirmesi üzerine ameliyat masasına yattı. Mide küçültme operasyonu geçiren Barutçu, bir yılda 80 kilo verdi.
İstanbul’da özel bir firmada perakende satış uzmanı olarak çalışan Kerem Barutçu, aşırı kiloları sebebiyle Bülent Ecevit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Arkadaşlarının da ikna çabaları sayesinde Prof. Dr. Öge Taşçılar ile görüşen Barutçu, ameliyat olmaya karar verdi.
Mide operasyonu geçiren Barutçu, ameliyat sonrası spor yaparak ve beslenme dengesini koruyarak bir yılda 80 kilo verdi. 185 kilodan 105 kiloya düşen Barutçu, spor yaparak formunu koruyor.
Aşırı kiloları sebebiyle hareket ederken büyük zorluklar yaşadığını hatırlatan Kerem Barutçu, “Yaklaşık bir yıl önce mide küçültme operasyonu geçirdim. 185 kilodan yaklaşık 80 kilo vererek bir yılda 105 kiloya düştüm. Bu ameliyatta beni destekleyen Prof. Dr. Öge Taşçılar hocama teşekkür ediyorum. Büyük emeği var. Beni tekrar hayata bağladı. Yaşama sevincimi artırdı. Ameliyat olmadan önce yaşam kalitem çok düşüktü. Hareket etme, yaşama, nefes alma, yürüme, bir yere giderken hızlı adım atamıyordum. Nefesim kesiliyordu. Ameliyat olduktan sonra sağlıklı bir şekilde spor yaparak kilo vererek yeniden hayata bağlandım” dedi.
"Ameliyat dönemi çok zordu"
Ameliyat olup olmamak arasında zorlandığını ifade eden Barutçu, “Ameliyat dönemi çok zordu. Ameliyat masasında o süreç çok zor bir süreçti. Ameliyathanenin önüne geldiğimde aslında bir ayağım sedyeden aşağıya inmek istiyordu. Ama baktığım zaman hayatımı tekrardan sıfırlamam hayata yeniden tutunmam gerekiyordu. Bu sağlam kararı alarak hayatımın ikinci baharını yaşıyorum. Zor bir karardı. Ama cesaret edip başlamam gerekiyordu. Hayatımın dönüş noktası orası oldu. Bence bu kiloda olan sağlıklı bir şekilde spor yaparak kilo veremeyen herkes için bu ameliyat gerekli. Hayatını geri döndürmek açısından çok önemli. Eski fotoğraflar ile şimdiki halim arasında dağlar kadar fark var. Bence herkes sağlam bir doktorun yanına gidip kontrol olmalı. Ameliyat şansı da varsa bence kaçırmadan olmalı” ifadelerine yer verdi.
“Kilo verdikten sonra özgüvenim yükseldi”
Kilo verdikten sonra özgüveninin yükseldiğine dikkat çeken Barutçu, “Obezite bir kader değil. Tabii ki geçmişte kendimize bakmamamızdan kaynaklanan büyük bir sorun. Sağlıksız beslenme koşulu var. Daha dikkatli olsaydık belki bu operasyona gerek kalmazdı. Ama bir çözüm yoksa mutlaka bir hekime başvurup ameliyat şıkkını gözden geçirmeli herkes. Tekrardan bambaşka bir insan, bambaşka bir karaktere bürünüyorsunuz. Özgüven bitmiş bir noktaydı. Beni görmesinler diye insanların arkasına saklanıyordum. Ama şimdi özgüvenim daha yüksek. Kendime daha fazla güveniyorum. Herkesin içinde çok daha rahatlıkla gezebiliyorum” dedi.
“Kıyafet bulmakta zorlanıyordum”
Ameliyat öncesi kıyafet dahi bulamadığını belirten Barutçu, “Büyük beden bulmaktan epey zorlanıyorduk. Normal bir yere gittiğimiz zaman elbise alamıyorduk. Özel dikim yerlerine gitmemiz gerekiyordu. Ama artık bundan sonra daha küçük bedenlerde herkesin giydiği yerlerden elbise alabiliyoruz. Bu çok güzel bir şey” dedi.
“Fotoğraflara girmemek için saklanıyordum”
Aşırı kiloları sebebiyle fotoğraflara girmek istemediğini anlatan Kerem Barutçu, “Kimsenin yaşamasını istemediğim bir duygu” diye konuştu. Özel hayatının da değiştiğini belirten Barutçu, şöyle dedi:
“Fotoğraflara girmemek için arkalara saklanıyordum. Beni çekmeyin diye çok fazla söylüyordum. Saklanırken çok garip bir duygu. Kimsenin yaşamasını istemediğim bir duygu. Ama şimdi baktığım zaman kendim fotoğraf çekiyorum. Ameliyat olmadan önce normal bir standart hayatım vardı. Kendi özgüvenini kaybetmiş, her şeyde geri duran, hiçbir şekilde girişimcilik yapmayan bir Kerem vardı. Şu anki özel hayatımda daha fazla girişimci, daha fazla hayata atılan daha fazla hayatı tutan bir Kerem var. Yakında da zaten nikahım var. Bu ameliyat aslında bana ikinci baharımı yaşattı. Hayatımın yegane aşkını bulmamı sağladı. Bu da benim için çok önemliydi. Şu anda gayet mutluyum.”
Nişanlısı ile düğün hazırlığı yapan Barutçu, yakın zamanda dünyaevine girecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.