Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Bilecik’te Havalı Tüfekle Yaralanan Köpek Felç Kaldı

Bilecik’te çocukların oynadığı havalı tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan köpek, ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı.Alınan bilgilere göre, Beşiktaş Mahallesi’nde çocukların oynadığı havalı tüfekten çıkan saçmaların...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
(Özel Haber) Bilecik’te Havalı Tüfekle Yaralanan Köpek Felç Kaldı
Bilecik’te çocukların oynadığı havalı tüfekten çıkan saçmalarla yaralanan köpek, ilk müdahalenin ardından ameliyata alındı.
Alınan bilgilere göre, Beşiktaş Mahallesi’nde çocukların oynadığı havalı tüfekten çıkan saçmaların biri bir çocuğun koluna, diğeri ise bir köpeğin sırtına isabet etti. Sırtından yaralanan köpek, Bilecik Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince olay yerinden alınarak, Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürüldü. Sırtından giren saçmanın omuriliği zedelendiği için arka ayakları felç olan köpek, hemen ameliyata alındı. İlk olarak Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Nedret Avcı tarafından yara bölgesindeki tüyleri kesilen köpeğin yarası tentürdiyot ile temizlendi. Ardından Veteriner Hekim Nedret Avcı tarafından narkoz verilen köpek ameliyat edildi. Yarası kapatılan köpek daha sonra Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tek kişilik bölmesine yerleştirildi.
“HAVALI TÜFEKLE VURULMUŞ VE OMURİLİĞE İSABET ETMİŞ”
Köpeğin tedavisine devam edildiğini anlatan Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Nedret Avcı, “Zabıtaya gelen bir ihbar üzerine Beşiktaş Mahallesi’nde bir köpeğin ateşli silahla vurulduğu ihbarını aldık. Olay yerine gittiğimizde İngiliz Seter cinsinden bir köpeğin sırtından vurulduğunu gördük. Gittiğimizde kanamalı bir pozisyon vardı, aldık barınağımıza getirdik. Barınağımızda kurşunu çıkarttık. Havalı tüfek ile vurulmuş ve omuriliğe isabet etmiş. Hayvanımızın arka kısmı felç kurşunu çıkarttık ama. İyileşmesi için zaman gerekiyor bakalım bekleyeceğiz” dedi.
“FELÇLİK DURUMU GİTMEZSE AYAKLARINA TEKERLEKLİ ALETLER YAPACAĞIZ”
Köpeğin tedavisinin yaklaşık bir ay kadar süreceğini belirten Avcı, “Eğer tedavi hayvanımızın felçlik durumu gitmezse ayaklarına tekerlekli aletler yapacağız. Hayvanımızın yaşamına devam etmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımızı uyarıyorum. Silahlarla canlı hayvanlarımızı vurmayalım. Bir şikayetiniz olursa belediyenin 153 hattını arayıp zabıtaya haber verebilirsiniz. Onlar bizde ulaşıyorlar bizde hayvanlarımızı alıyoruz. Bakımlarını yapıp kısırlaştırıp geri ortamlarına bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.