Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Beş Yaşındaki Mehmet Artık Bisiklete Binebilecek

Konya’da doğuştan kalbi delik olduğu için açık kalp ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşan beş yaşındaki Mehmet artık yaşıtları gibi oynayıp bisiklete binebilecek.Konya’da yaşayan Bekir ile Halime Kurum çiftinin iki çocuğundan...

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2016 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2016 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya’da doğuştan kalbi delik olduğu için açık kalp ameliyatı yapılarak sağlığına kavuşan beş yaşındaki Mehmet artık yaşıtları gibi oynayıp bisiklete binebilecek.
Konya’da yaşayan Bekir ile Halime Kurum çiftinin iki çocuğundan biri olan beş yaşındaki Mehmet doğuştan kalbi delik dünyaya geldi. Tedavi amacıyla birkaç farklı hastaneye götürülen Mehmet sonuç alınamayınca Özel Medicana Konya Hastanesi götürülerek burada tedavi altına alındı. Küçük Mehmet’e yapılan tetkiklerin ardından açık kalp ameliyatıyla kalbindeki deliğin kapatılmasına karar verildi. Mehmet gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu.
Ameliyatın ardından konuşan baba Bekir Kurum, “Kalbinde delik vardı. İki üç tane hastaneye götürdük ancak sonuç alamadık. Daha sonra Medicana Hastanesinde karar kıldık. Burada ameliyat oldu. Allah’a şükür oğlum şimdilik iyi. Önceden oyun oynatmayacaklar diye söylemiyordu, yoruluyordu, fazla aşırı koşup oynayamıyordu” şeklinde konuştu.
Baba Kurum, oğlunu parka oyun oynaması için götürdüğünü, burada bisiklet sürerken oğlunun aşırı solumaya başladığını anlatarak, “Ben fark ettim hemen tıkandığını, o yüzden karar verdik ameliyat olmasına. Ameliyat olmadan önce sıkıntı ve stres yaşadık. Ne olacak, ne kalacak diye düşünüyorduk. Şimdi oldu bitti. Allah’a şükür kalbindeki delik kapandı. Benim bile sıkıntılarım bitti oğlum sağlığına kavuşunca. Çocuğum acaba nasıl olacak diye düşünmem bitti. Allah’ın izniyle daha iyi olacak” dedi.
“HEM BİSİKLETİNE RAHAT BİNECEK, HEM ARKADAŞLARIYLA RAHAT TOP OYNAYACAK”
Medicana Hastanesi’nde ameliyatı gerçekleştiren Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Ali Sarıgül, hasta hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Sarıgül, “Doğumsal kalbinde deliği vardı. Bu hastayı biz açık kalp ameliyatına alarak, bu deliği başarıyla kapattık. Mehmet bizim hastanemizde açık kalp ameliyatını yaptığımız ilk çocuk hastadır” diye konuştu.
Tüm çocuk hastalara kapılarının açık olduğunu anlatan Prof. Dr. Sarıgül, “Bu ameliyatları burada yapmayı hedefliyoruz. Mehmet’i taburcu ediyoruz. Fazla eforla, yorulma ve kilo alamama durumu vardı. Artık, bu ameliyattan sonra Mehmet daha hızlı bir gelişime uğrayacak. Daha hızlı bir şekilde kilo alacak. Boyu belki daha hızlı atacak, fiziksel gelişimini hızlı tamamlamış olacak. Bundan sonraki döneminde hem bisikletine rahat binecek hem arkadaşlarıyla daha rahat top oynayacak, bütün yaşıtlarının yaptığı bütün fiziksel aktivitelerinin hepsini o da başarıyla yapacak” şeklinde konuştu.
Prof. Dr. Sarıgül, Mehmet’in hastalığının ortaya çıkmasına neden olan belirtileri taşıyan çocukların vakit kaybedilmeden hekime götürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.