Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Başına Gelmedik Kalmayan Annenin Kızı İçin Balkon İsteği

İzmir’de önce kızını, sonra eşini kaybeden ve oğlunun da cezaevine girmesiyle yıkılan, hasta kızıyla bir başına kalan acılı anne Fatma Oluk, hayırseverlerden güneş görmek isteyen evladı için balkon istedi.İzmir’in Gaziemir ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de önce kızını, sonra eşini kaybeden ve oğlunun da cezaevine girmesiyle yıkılan, hasta kızıyla bir başına kalan acılı anne Fatma Oluk, hayırseverlerden güneş görmek isteyen evladı için balkon istedi.
İzmir’in Gaziemir ilçesinde oturan, mutlu bir evliliği ve çocuklarıyla aile yaşamı olan Fatma Oluk’un hayatı, 2003 yılından sonra yaşadığı acılarla tam anlamıyla bir drama dönüştü. 2003 yılında önce kızı Selma Harmankaya’yı ardından eşi Durmuş Harmankaya’yı kaybeden Fatma Oluk, oğlunun da cezaevine girmesiyle yıkıldı. Doğuştan epilepsi hastası olan ve fizik tedavi göremediği için yürüyememeye başlayan 24 yaşındaki kızı Özlem ile bir başına kalan talihsiz kadın, maddi imkansızlıkların da eklenmesiyle hayat mücadelesi vermeye başladı. Evsiz kalan acılı anne, bir yardımseverin apartman bodrumunu kendilerine vermesiyle yeni bir hayata başladı. Dışarı çıkamayan, yürüyemeyen kızının yıllardır bodrum katından dışarıya çıkamamasının acısını yaşayan anne Fatma Oluk, hayırseverlerden güneşi görmeyi isteyen kızı için balkon istedi.
“ŞU EVLADIM GÜNEŞ GÖRSÜN”
Kendi rahatsızlıkları sebebiyle kızıyla güçlükle ilgilenen ve hayat mücadelesi veren Fatma Oluk, “Kendim için değil ben çocuğum için bir balkonlu yer istiyorum. Kızımın birini trafik kazasında kaybettim, oğlum kaç yıldır cezaevlerinde, daha 3 senesi var. Yanına hiç gidemiyorum. Sadece Cuma günleri telefonla görüşüyorum. Şu evladım güneş görsün, eli günü görsün günler görsün de benim de ömrüm bitmesin böyle ağlaya ağlaya buralarda. Ben başka bir şey istemiyorum. Ben hiçbir şey istemiyorum. Tek çocuğumu dışarılara çıkarmak, göstermek istiyorum” dedi.
“TEK İSTEĞİM ÇOCUĞUM GÜNEŞ GÖRSÜN”
Kızını kilosundan dolayı kaldıramadığını ne yapacağını şaşırdığını belirten acılı anne, “Ne yapayım ben çıkaramıyorum, götüremiyorum. Bahçede yıkıyorum, içeriye katamıyorum. Kocaman hakkından gelemiyorum. Bir tutan yok, Bir Allah’ın kulu gelip de ‘ne yapıyorsun’ diyen yok. Beni ne soruyorlar, ne sayıyorlar. Şu kapımı açan yok. Ben bir şey istemiyorum. Tek çocuğum güneş gören bir yerde olsun, bir oda bir salon. Hayırseverlerden istiyorum” diye konuştu.
Kızının kendisinde sürekli dışarı çıkmak, güneş görmek istediğini ileten talihsiz kadın, “Anne dışarı çıkacağım ben diyor. ‘Anne git adam bul gel de beni çıkarıver dışarı’ diyor. Kapının önüne çıkıyorum bakıyorum sağa sola, yoldan geçen bir adam çağırıyorum. O da ‘ben çıkaramam belim ağrır’ diyor. Hadi yavrum derim, çıkaran yok içeri girelim. Oturur ağlarım dururum artık. Çıkaramıyorum, şuradan kaldırıp çıkaramıyorum ki” ifadelerini kullandı.
“YEMİN EDERİM BENİM ÇEKTİĞİMİ KİMSE ÇEKMEDİ”
Çektiği acıları anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan acılı anne, şunları söyledi:
“Yemin ederim benim çektiğimi var ya kimse çekmedi çok zor. Ölen kızım ‘Anne ben sana ev alacağım, kurtaracağım’ derdi. Kiramız birikti 4 bin TL oldu, veremedik. Tren kazasında aniden orada ölmüş. Bildirmeyiz, oğlan da soruyor, nasılsınız diye iyiyiz, iyiyiz, iyiyiz. Allah razı olsun akülü araba verdiler. Sürüyoruz, dışarı çıkarmıyoruz. Eskiden komşularım vardı onlarla çıkartırdım. Burada kimseyi görmüyorum. Akşam oldu mu ‘Anne beni çıkar.’”
Anne Fatma Oluk, kızının fizik tedavi alamadığını ve bu yüzden yürüyemediğini, eğer tedavi görürse iyileşecebileceğini de sözlerine ekledi.
TEK DUASI ANNESİNDEN ÖNCE ÖLMEK
Tek dileği bir balkondan dışarıyı, insanları, güneşi görmek olan Özlem Harmankaya’nın duası ise yürekleri sızlattı. Annesinden sonra ölürse ona bakacak kimsenin olmamasından endişe eden Özlem, “Ben engelliyim, yürüyemiyorum. Annem çıkaramıyor. Gezmek istiyorum, yürüyemiyorum. Duvarlar arasında kalıyorum, kimseyi göremiyorum. Dışarı çıkmak istiyorum, çıkamıyorum. Bahçeleri görmek istiyorum göremiyorum. Ben yürüyemiyorum, ayaklarım hasta benim. Hiçbir yere çıkamıyorum. Allah’ım beni annemden sonraya koyma.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.