Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Başakşehir’de kantin denetimlerine ağırlık verildi

Ağrı’da bir öğrencinin yediği sandviçten zehirlenerek hayatını kaybettiği iddialarının ardından ardından okullarda kantin denetimlerine ağırlık verildi. Başakşehir ‘de bulunan okul kantinlerinde belediyenin uzman ekipleri tarafından...

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’da bir öğrencinin yediği sandviçten zehirlenerek hayatını kaybettiği iddialarının ardından ardından okullarda kantin denetimlerine ağırlık verildi. Başakşehir ‘de bulunan okul kantinlerinde belediyenin uzman ekipleri tarafından denetimlere devam edildi. Uzman ekipler, ilçede bulunan kantinlerde yiyecek, içecek ve hijyen kriterlerini değerlendirip incelemelerde bulundu.
Geçtiğimiz günlerde Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde okulda yediği sandviçten zehirlenen 6 yaşındaki öğrenci hayatını kaybetmişti. Bu olay üzerine harekete geçen Başakşehir Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta ekipleri, İlçedeki okullarda kantin denetimlerine ağırlık verdi. Kantinlerde bulunan yiyecek, ,içecek ve hijyen kuralları ekipler tarafından sıkı denetimden geçirildi. Başakşehir’de belli periyotlarla gerçekleştirilen denetimler esnasında yiyeceklerin tarihleri, dolapların dereceleri, havalandırma sistemleri, ürünlerin saklanma koşulları ve temizlik gibi konularda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından belirlenen kriterler göz önünde bulunduruluyor.
"Yaptığımız denetimler sırasında kantinlerimizde sorun yaşamıyoruz”
İlçede kantin denetimlerine büyük önem verdiklerini belirten Başakşehir Belediyesi Veteriner Hekimi Ataner Bozkurtlar, “Denetlemelerde göz önünde bulundurduğumuz kriterler, İşletme ve mutfak hijyeni, depolama hijyeni, ürünlerin hijyeni, ekipman hijyeni ve muhafaza hijyeni, son kullanma tarihleri, ambalaj yeterlilikleri ürüne ait izin belgeleri gibi , işletmenin ilaçlama evrakları, çalışan personelin sağlık muayene evrakları gibi kriterleri topluca kontrol ederek işlemimizi gerçekleştiriyoruz. Buzlu ürünlerde dikkat etmemiz gereken konular et direk buzlu pişirilmemelidir. Bu şekilde pişerse etin dış tarafı belki kızaracak ama iç tarafı çiğ kalacak ve etin iç tarafından bozulma ve çürümeler söz konusu olacak . Buda zehirlenmelere yol açacaktır.Bu sebeple buzluktan çıkan etleri artı 4 derecede dinlendirmek 2 dereceye vardığı vakitte ocağa alıp pişirmek gerekiyor. İlçede 70 civarında okulumuz ve 10 civarında da özel okulumuz var. Bunların sene başında ve ortasında olmak üzere kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız denetimler sırasında kantinlerimizde sorun yaşamıyoruz” dedi.
"Satış yaparken elemanların hijyenine ve ürünlerin tazeliğine dikkat ediyoruz"
Satış yaparken elamanların hijyenine ve ürünlerin tazeliğine dikkat ettiklerini belirten kantin sahibi Mustafa Güneş, ”Aldığımız ürünlerin tarihlerine dikkat ediyoruz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın izinleri olup olmadığına dikkat ediyoruz. Kantinde kalorisi yüksek olan hiçbir ürün satmıyoruz. Çikolata gibi, çikolata benzeri ürünleri, bisküvi çeşitlerini , gazlı içecekleri , kola ve cipsleri satamıyoruz Bozulacak ürünlerimizi de dolaplarda muhafaza ediyoruz. Donmuş ürünleri de dipfriz saklıyoruz. Onları oradan çıkarıp normal dolaplarda çözdürüp pişiriyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.