Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

(Özel Haber) Balıkçıların Yeni Sezon Hazırlığı

1 Eylül’de ’Vira bismillah’ diyerek denize açılan Tekirdağlı balıkçılar, 15 Nisan’dan itibaren av sezonunun kapanmasıyla birlikte yeni sezon hazırlıklarına başladı.Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde teknelerini limanlara demirleyen...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 08:55
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 08:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
1 Eylül’de ’Vira bismillah’ diyerek denize açılan Tekirdağlı balıkçılar, 15 Nisan’dan itibaren av sezonunun kapanmasıyla birlikte yeni sezon hazırlıklarına başladı.
Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesinde teknelerini limanlara demirleyen balıkçılar, avlanma sezonu boyunca zarar gören ağlarını ve teknelerini bakım-onarımdan geçiriyor. Çalışmalar, imece usulü yürütülüyor.
Emrullah Menekşe isimli balıkçı geçen sezon umduklarını bulamadıklarını belirterek, "Gelecek sezonun inşallah bol ve bereketli geçmesini dilerim. Halkımız da bol bol balık yiyebilsinler. 15 Nisan’da yasak başladı. Yeni sezon 1 Eylül’de başlayacak. O tarihe kadar yeni sezona hazırlık içerisinde olacağız. Ağlarımızı onarıyoruz. Teknelerimize bakım yapıyoruz" dedi.
Sezonun kendileri açısından olumlu geçmemesinin sebebinin yunuslar olduğunu kaydeden Menekşe, "Bu sezonun kötü geçmesinin en büyük sebebi yunuslardır. Yunuslar ağlarımıza zarar veriyor, balıklarımızı yiyor. Yunusların yanı sıra gırgır tekneleriyle balıkçılık yapanların da küçük balıkçılara zararı büyük oluyor" diye konuştu.
Yaklaşık 43 yıldır balıkçılık yaptığını söyleyen Ömer Yüksel de balıkçılıkla geçimin imkansız olduğunu savunarak, "Emekli olmasam mümkün değil geçinemem balıkçılıkla. Balıkçılık eskisi gibi yüzleri güldürmüyor ve her sene daha kötüye gidiyor. Şartların düzelmesi için, yasaklar güzel uygulansın, kaçak balıkçılığın önüne geçilsin" ifadelerini kullandı.
Yeni sezon için teknesini bakım onarımdan geçiren balıkçı Kadir Uysal ise, "Daha önce profesyonel balıkçı olarak çalışıyordum. Fakat yaş itibari ile tekrar amatörlüğe döndük. Güç kaybı başladı. Tekirdağ’da 20 senedir balıkçılık yapıyorum. Marmara Denizi’nin gırgırlara açık olması nedeniyle bu yıl balıktan yana yüzümüz gülmedi. Yeni sezon için hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.